Sărăcia i-a împins la o soluție care era să îi coste viața. Ce a pățit o familie din Ialomița

Ultima actualizare: 15-12-2019 09:38

O întreagă familie din comuna Armășești, județul Ialomița, a fost la un pas de moarte din cauza neatenției.

Pentru că nu sunt racordați la curent electric, au apelat la un generator pe benzină, care le-a umplut casa de monoxid de carbon. După episoade de vărsături și stări de rău, au cerut ajutor.

Opt persoane, dintre care patru copii, au ajuns la spital.

Familia, formată din 10 membri, se descurcă cu greu, muncind cu ziua prin sat. Singurele surse de venit sigure sunt ajutorul social şi alocaţiile copiilor, care abia dacă le ajung. Ca să nu stea la lumina lumânării, au cumpărat un generator pe benzină. Doar că, din cauza frigului, au fost nevoiţi să îl bage în holul casei. N-au observat, însă, că acesta emana monoxid de carbon. În doar câteva ore, au început să se simtă tot mai rău.

Niculae Dragoi, bunicul copiilor: "El mergea acolo, generatorul, fără să ne dăm seama de miros, că intră mirosul. Au început să vomite ăştia mici, copii şi fata şi soţia, nevasta şi băieţii."

Opt persoane din gospodărie au fost transportate de urgenţă la spitalul din Urziceni și se află în stare bună. Doi dintre copii au fost transportaţi la un spital din Bucureşti.

Rudele au rămas înmărmurite când au aflat că toată familia a fost la un pas de moarte.

Proprietarul casei n-a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a ajuns la audieri.

Ludmila Dascălu, IPJ Ialomiţa: "În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă."

Pentru a evita o posibilă tragedie, familia este nevoită acum să găsească o altă sursă de energie electrică.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO