Șapte focare de Covid-19 active în județul Timiș. Sute de persoane infectate
DSP Timiş a informat marţi că şapte focare COVID sunt active la nivelul judeţului, fiind sub supraveghere epidemiologică, în timp ce trei au fost închise, iar la unitatea de procesare a cărnii din Timişoara sunt 174 de cazuri pozitive.
Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că la un spital privat din Timişoara sunt confirmate şase cazuri pozitive, la Spitalul de Psihiatrie Gătaia sunt înregistrate 12 cazuri, la o unitate economică din judeţ sunt în evidenţă trei cazuri confirmate, la un centru privat de îngrijiri paliative sunt 10 cazuri pozitive, în timp ce în zona Făget au fost confirmate 52 de cazuri COVID şi două decese.
"Numărul total de persoane internate confirmate COVID-19, la nivelul judeţului, este de 169, pe secţia ATI sunt 9 persoane, iar numărul total de cadre medicale confirmate COVID-19 de la debut este de 134. În ultimele 24 de ore nu s-a mai externat nicio persoană la cerere. Sunt în curs de desfăşurare 31 de anchete epidemiologice şi s-au efectuat în ultimele 24 de ore 2.396 de teste COVID. Numărul total de decese COVID-19, la nivelul judeţului, este de 67 de persoane", a precizat Cornelia Bubatu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
DSP Timiş, prin personalul de specialitate, urmăreşte şi monitorizează atent evoluţia situaţiei infecţiei cu noul coronavirus în această zonă.
În acest context, au fost indentificate toate persoanele care se încadrau în definiţia contactului apropiat, fiind testaţi conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată şi s-a dispus măsura carantinării, după caz.
În vederea efectuării anchetei epidemiologice, DSP Timiş a nominalizat o persoană responsabilă, care împreună cu o echipă de specialişti analizează şi implementează măsurile sanitare impuse de situaţie, pentru un plus de siguranţă, în zona respectivă.
S-a stabilit un calendar pentru efectuarea dezinfecţiei periodice a spaţiilor publice şi s-a luat legătura cu medicii de familie pe raza localităţii, care au fost cooptaţi, cu contactarea şi monitorizarea din punct de vedere medical a contacţilor izolaţi la domiciliu şi acordarea asistenţei medicale a populaţiei din zona respectivă.