Şapte ani de la tragedia din Colectiv. Slujbe la Biserica Sfântul Nicolae-Broşteni şi în faţa fostului club
Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, astăzi, la Biserica Sfântul Nicolae - Broşteni, o slujbă de pomenire în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, petrecut în urmă cu şapte ani.
Această biserică a fost aleasă pentru că este situată în apropierea fostului club.
La 12,00 este programată slujba parastasului, care se va săvârşi în curtea bisericii, la monumentul edificat în memoria tinerilor de către Arhiepiscopia Bucureştilor, la iniţiativa Patriarhului Daniel.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
O altă slujbă va fi oficiată de un sobor format din 10 preoţi, la ora 13,00, în faţa fostului club Colectiv.
Cu acest prilej, va fi depusă o coroană de flori din partea Părintelui Patriarh Daniel în memoria celor pomeniţi.
Președintele Asociației Colectiv: ”Cei care credeți că istoria nu se repetă, credeți că merge și așa?”
Președintele Asociației Colectiv GTG3010, Eugen Iancu, a transmis, duminică un mesaj în care arată că victimele acestei tragedii trăiesc o dezamăgiere în prezent.
Mesajul complet al lui Eugen Iancu:
”Ziua de 30 Octombrie a devenit de 7 ani o zi a comemorării uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimii 50 de ani petrecute în România și in același timp o zi in care ne reamintim an de an de corupția și de impotența statului român.
De 7 ani părinții, rudele celor decedați și supraviețuitorii incendiului vorbesc în această zi despre viața lor și a celor plecați, despre speranțe și dezamăgiri, despre curajul asumării, despre schimbare, despre justiție și nevoia de adevăr.
Ce a fost și rămâne însă cu adevărat important în această zi este reacția societății, reacția străzii. Important nu este cum ne ducem noi durerile, cicatricile. Important este dacă voi ați uitat sau nu, dacă voi vă doriți ca viața voastră, a copiilor voștri să fie una trăită în siguranță sau nu.
Noi, victimele, ne vom spune an de an povestea cu speranța că ea nu se va repeta. Noi am cunoscut efectul focului, al corupției, al lașității, al orgoliilor și al prostiei unor decidenți și ne-am călit. Am rămas doar cu dezamăgirile.
Dar voi, voi cei care credeți că istoria nu se repetă? Voi cei care credeți că "merge și așa"? Voi ce spuneți și mai ales ce faceți?”