Antonina Radu, unul dintre pompierii condamnaţi în dosarul Colectiv, a fost localizată în Republica Moldova, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale între Poliţia Română şi autorităţile din ţara vecină.

"Femeia, de 43 de ani, condamnată prin hotărârea definitivă a Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul Colectiv, a fost localizată în Republica Moldova. În acest caz, au fost demarate procedurile legale", informează Poliţia Română.

Antonina Radu a fost condamnată joi la 8 ani și 8 luni de închisoare în dosarul "Colectiv", pentru abuz în serviciu și uzurparea functiei..

Fostul căpitan ISU a fost dată în urmărire de către Poliția Română pentru executare pedepsei cu închisoarea dispusă, joi, după ce nu a fost găsită la adresa dedomiciliu.

La data comiterii faptelor, Antonina Radu era ofițer-inspector de prevenire cu gradul de căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București – Ilfov.

Antonina Radu are 44 de ani şi s-a născut în Republica Moldova. Figurează cu domiciliul în sectorul 4 din Bucureşti şi acolo au căutat-o şi poliţiştii care pun în aplicare mandatul de executare a pedepsei, pentru că femeia nu s-a predat joi după decizia definitivă a Curţii de Apel. Nu e exclus să fi plecat din ţară iar pe numele ei a fost emis şi un mandat european de arestare.

Mai exact, a fost acuzată de procurori că a fost în control la Clubul Colectiv şi, deşi ştia că nu localul nu deţine aviz de securitate la incendiu, nu a luat măsurile legale. Judecătorii au găsit-o vinovată şi au condamnat-o la închisoare, alături de colegul ei George Matei.

Ea are în întreţinere o fiică în vârstă de 13 ani. A negat că a fost în control la clubul Colectiv, dar procurorii DNA au găsit nu una, ci patru fișe individuale de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă, pe numele angajaţilor de la club, completate de Antonina Radu, căpitan ISU la acea vreme.

Alături de colegul ei George Matei a fost în control de mai multe ori la club, însă aceste controale nu au apărut în documentele întocmite de ei.

Totodată, procurorii DNA au descoperit şi că Radu Antonina l-a asigurat pe unul din patronii clubului colectiv că nu va avea probleme cu posibile controale ale ISU. „Nu are cine să vină în control ca noi suntem de la pompieri" i-a spus fostul căpitan ISU lui Costin Mincu unul dintre patronii clubului.

ISU Bucureşti s-a constituit parte civilă în proces şi a cerut daune de zeci de mii de lei. Pentru recuperarea prejudiciului, cei doi pompieri s-au ales cu sechestru pe apartamentele lor din Capitală.
 

Sentințe finale în dosarul "Colectiv"

Judecătorii Curții de Apel București au pronunțat joi, după patru amânări, sentințele în dosarul "Colectiv":

- Cristian Popescu-Piedone, fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5: 4 ani închisoare;

- Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4: achitată;

- Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sectorului 4: achitată;

- Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sectorului 4: achitată;

- Alin George Anastasescu, patron Colectiv: 11 ani si 8 luni;

- Cătălin Paul Gancea, patron Colectiv: 6 ani și 4 luni;

- Costin Mincu, patron Colectiv: 8 ani Viorel Zaharia, pirotehnist: 6 ani si 10 luni;

- Marian Moise, pirotehnist: 6 ani și 10 luni;

- Cristian Mihai Niţă, administrator al firmei de artificii: 2 ani și 6 luni cu suspendare;

- George-Petrică Matei, pompier ISUBIF: 8 ani și 8 luni;

- Antonina Radu, pompier ISUBIF: 8 ani și 8 luni.