Salvamarii se luptă cu turiștii care își pun viața în pericol. „De ce trebuie să murim pentru dumneavoastră?”
„Misiunea noastră este să salvăm viaţa turiştilor, însă uneori e imposibil, pentru că sfidează puterea marii''. Spun salvamarii de pe litoral, care abia au ţinut în frâu miile de turişti care, în ciuda avertismentelor, s-au aventurat în larg.
Un bărbat a murit, prins de curenţi în larg, la Mamaia. Pe toate plajele a fost aglomeraţie în weekend, deşi cazurile de Covid cresc semnificativ, în special în Costineşti şi Eforie.
Turistul din Botoşani, un bărbat de 45 de ani, venise în vacanţă cu sora lui în Mamaia, dar s-a aventurat în largul mării şi a fost prins de curenţii puternici. A fost văzut la un moment dat de salvamari, însă era deja prea târziu.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Gabriel Culea, şef serviciu salvamar: „S-a făcut tot posibilul să fie resuscitat, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Cu natura nu trebuie să te pui, chiar dacă ştii să înoţi.''
În schimb, o femeie din Costinești a fost avertizată la timp de salvamari, căci intrase în apă dincolo de geamandură, în condiţiile în care oricum scăldatul era interzis.
Vântul a suflat cu putere toată ziua, iar valurile şi curenţii puternici au fost extrem de periculoşi. Epuizaţi, salvatorii de pe litoral se străduiesc să ţină sub ochi mii de turişti şi să intervină la timp, însă incidentele se ţin lanţ!
-De ce trebuie să murim noi pentru dvs?!”
-De ce te agiţi?
-Sunt şeful de serviciu, nu aveţi voie să întrați în apă, e steag roşu, doamnă, v-aţi asumat un risc, de ce trebuie să murim pentru dvs, ne puteţi răspunde?!
Acesta a fost dialogul între salvamar și o femeie care nesocotise pericolul.
Chiar dacă în staţiunile de pe litoral numărul cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a crescut semnificativ faţă de săptămâna trecută, turiştii au profitat de finalul de august şi au umplut până la refuz plajele.
În staţiunea Mamaia, la orele amiezei, atât în apă, cât şi pe plajă, abia dacă mai aveai loc să păşeşti. Oamenii s-au scăldat şi au făcut plajă umăr la umăr.
„Adică este foarte aglomerat, nimeni nu poartă mască. Este foarte riscant, mai ales pentru cei nevaccinaţi'' spune un tânăr
„Oricum este aglomeraţie, oriunde la mâncare, la băutură la orice, este aglomerat'' mărturisește altcineva.
În Costineşti, rata infectării a ajuns de 1,44 cazuri la mia de locuitori, iar în Eforie 1,26. Sunt cele mai mari incidente ale infectărilor din judeţul Constanța.
„Voie bună şi distracţie ca înainte de pandemie''
(...)
„Nu ştim ce va fi, vom vedea'', spun oamenii.
Preţurile la cazări încep să scadă. Sunt deja cu 30% mai puţin decât luna trecută.
Sebastian Puznava, administrator complex hotelier: „Plajele sunt pline, hotelurile sunt pline, iar de la 1 septembrie avem lansate pachete. Reducerile sunt de până la 70% începând cu 1 septembrie.”
Acum în Mamaia o cameră la un hotel de trei stele costă 300 de lei, iar de săptămâna viitoare preţul pentru aceeaşi cameră va coborî sub 200 de lei.