S-au stins luminile, sâmbătă seară, pe tot globul. Cum a arătat capitala României la Ora Pământului
Lumea întreagă a marcat, sâmbătă, Ora Pământului, un eveniment global menit să atragă atenția asupra problemelor climatice cu care se confruntă planeta.
La ora 20:30, luminile au fost stinse simbolic în case, instituții și companii din sute de orașe.
Milioane de oameni au făcut acest gest pentru a-și arăta grija față de sănătatea și viitorul Terrei.
PRO TV a fost alături de acest eveniment de mediu prin schimbarea temporară a logo-ului postului.
Cu câteva minute înainte de ora 20:30 de minute, iluminatul Palatului Parlamentului a fost stins pentru a marca Ora Pământului. La fel s-a întâmplat și la Palatul Victoriei, unde luminile au fost stinse timp de o oră.
Și în alte orașe ale țării au avut loc momente similare. La Mioveni, oamenii au ridicat lampioane, iar pe jos au scris, cu ajutorul lumânărilor, numele orașului.
Pe glob, peste 120 de state au luat parte la Ora Pământului. În Roma, luminile Colosseum-ului au fost stinse sub privirile localnicilor și turiștilor.
Și în Berlin Poarta Brandenburg a rămas în întuneric o oră, în timp ce simbolul Earth Hour a fost proiectat pe un ecran, cu faimosul monument pe fundalul întunecat. Peste 600 de orașe germane au participat la ediția din acest an a Orei Pământului.
Viviane Raddatz, șef al departamentului pentru protecția climei și politica energetică WWF Germania: „Ora Pământului e aici, în această seară, pentru a trimite un mesaj politicienilor să se adune, să trimită un mesaj guvernului german să grăbească implementarea tuturor deciziilor pe care le-au luat în legătură cu politicile climatice”.
S-au stins luminile și în capitala Indoneziei. Autoritățile au lăsat în beznă o zonă centrală din Jakarta, dar și câteva clădiri impunătoare din centrul orașului.
În Taipei, capitala Taiwanului, au fost stinse luminile celei mai înalte clădiri.
Ora Pământului este o acțiune globală care a început în urmă cu 17 ani și adună, de la o ediție la alta, tot mai multe orașe care încearcă să tragă un semnal de alarmă față de schimbările climatice.
Scopul principal este să convingă guvernele lumii să ia măsuri care să reducă degradarea ireversibilă a mediului, ce va aduce cu sine schimbări climatice extreme.