Ora Pământului a cufundat în întuneric cele mai faimoase monumente din lume. Imagini impresionante

Dată publicare: 28-03-2021 08:05
Dată actualizare: 28-03-2021 09:43


Seara trecută a fost scuză perfectă pentru o cină la lumina lumânărilor! Ora Pământului, sărbătorită în peste 100 de ţări, a cufundat în întuneric monumente faimoase de pe Glob.

Administrația Prezidențială din România s-a alăturat demersului internațional, și a stins luminile Palatului Cotroceni timp de o oră.

Scopul acţiunii a fost acela de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

 

La scurt timp după lăsarea întunericului, exact la 20:30, numeroase clădiri emblematice de pe glob au "dispărut" ca prin magie.

Podul din Sydney a fost printre primele monumente care a fost "stins", pentru a sărbători Ora Pământului.

Australienilor le-au urmat asiaticii din Taiwan sau China. În capitala Beijing, întunericul s-a lăsat peste piaţa Tiananmen şi Oraşul Interzis.

Rând pe rând, luminile s-au stins şi în Singapore, Japonia sau Piaţa Roşie din Moscova, pentru a transmite mesajul - resursele planetei sunt limitate, nu le rispiţi.

Cetățean: "Pentru mine poate nu este atât de important, dar pentru planetă a fost o acţiune bine-venită, deși probabil ar fi trebuit să stingă toate luminile de pe Glob şi doar aşa ar fi avut un impact pozitiv".

Nici nemţii nu s-au lasat mai prejos. În Berlin, Ora Pământului a fost marcată la Poarta Brandenburg.

Marco Vollmar, manager de comunicare WWF Germania: "Suntem fericiți și mândri că am reușit să mobilizăm milioane de oameni în această seară, la ora 20:30, pentru a contribui la acest demers pentru protecția mediului".

Ora Pământului a debutat în urmă cu 14 ani în Sydney. Atunci, peste două milioane de oameni şi aproximativ două mii de companii au stins luminile timp de o oră, pentru a atrage atenţia asupra schimbarilor climatice.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO