Ora Pământului în România. Palatului Parlamentului va fi cufundat în întuneric

28-03-2020 20:38


Palatului Parlamentului va fi cufundat în întuneric

Iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului este oprit sâmbătă seara, între orele 20.30 şi 21.30, pentru a marca acţiunea "Earth Hour - Ora Pământului în România", informează Camera Deputaţilor.

"Camera Deputaţilor sprijină şi în acest an cea mai mare acţiune voluntară de mediu, "Earth Hour - Ora Pământului în România", organizată de "World Wide Fund for Nature". Pentru a marca acest eveniment, iluminatul interior şi exterior al Palatului Parlamentului va fi întrerupt sâmbătă, 28 martie, între orele 20.30- 21.30. Instituţia sprijină şi participă la acest eveniment chiar de la prima ediţie a acestuia în România, în 2007, subliniind, de fiecare dată, importanţa acţiunilor responsabile şi a proiectelor benefice pentru mediu şi cetăţeni", se menţionează în informarea transmisă de Camera Deputaţilor.

Mişcarea "Earth Hour" a fost iniţiată de "World Wide Fund for Nature" (WWF) ("Fondul mondial pentru natură"), care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste o sută de ţări. Înfiinţată în 1961, misiunea WWF, la nivel global, este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii să trăiască în armonie cu natura, potrivit awsassets.panda.org.

În acest an, într-un context excepţional, în care ţări din întreaga lume se confruntă cu cea mai gravă criză de sănătate publică ce decurge din izbucnirea pandemiei de COVID-19 (coronavirus), echipa de organizare globală, WWF, a evenimentului recomandă tuturor persoanelor să participe digital la marcarea Orei Pământului.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO