Romeo Florin Nicolae, fost vicepreședinte ANAF, achitat definitiv într-un dosar

25-01-2018 22:46


Nicolae Romeo Florin

Fostul vicepreședinte al ANAF Romeo Florin Nicolae a fost achitat definitiv în dosarul în care procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată pentru că ar fi pretins și primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme.

 Potrivit soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, Curtea de Apel Ploieşti l-a achitat, joi, pe Romeo Florin Nicolae pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă din luna iulie 2010. Decizia este definitivă şi menţine parţial soluţia pronunţată în iunie anul trecut de Tribunalul Prahova, informează News.ro.

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au dispus achitarea în baza unui articol de lege potrivit căruia nu există probe la dosar, în condiţiile în care Tribunalul Prahova dispusese achitarea în baza unei prevederi legate conform căreia fapta nu a existat.

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe Romeo Florin Nicolae, la sfârşitul anului 2015, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, acesta fiind, la data faptelor, consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, fost vicepreşedinte ANAF şi fost director general al Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală.

„În calitate de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în cursul lunii iulie 2010, inculpatul Nicolae Romeo-Florin a pretins şi primit de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere", precizau procurorii DNA, în rechizitoriu DNA.

Potrivit aceleiaşi surse, decizia de impunere respectivă, privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale, de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova.

„Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de A.N.A.F.- Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei", mai preciza DNA.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO