Seful Directiei Antifrauda din ANAF, sub control judiciar. Presedintele institutiei solicita premierului suspendarea acestuia

Ultima actualizare: 12-09-2015 07:15
Nicolae Romeo Florin

Romeo Florin Nicolae, directorul Directiei Antifrauda si vicepresedinte al ANAF, a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA Ploiesti, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

UPDATE 23:15 Seful Directiei Antifrauda din ANAF, Romeo Florin Nicolae, a fost pus sub control judiciar. Acesta a declarat ca se considera nevinovat.


Nicolae Romeo-Florin, care a fost audiat timp de mai multe ore la sediul DNA Ploiesti, a fost scos din sediul institutiei si preluat de o echipa de lucratori ai DNA, avocatul acestuia spunand ca "sunt proceduri in derulare".

Alexandru Chiciu, avocatul lui Nicolae Romeo-Florin, a afirmat ca nu poate comenta asupra dosarului in care este vizat clientul sau, insa a precizat, raspunzand unor intrebari, ca procurorii DNA Ploiesti nu au dispus masuri preventive impotriva acestuia. De asemenea, intrebat unde este dus clientul sau, avocatul a declarat ca sunt proceduri judiciare in derulare.

In acest caz, procurorii DNA Ploiesti au efectuat, miercuri seara, perchezitii la locuintele din Prahova ale vicepresedintelui ANAF, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Potrivit surselor citate, procurorii au descins la locuintele detinute de vicepresedintele ANAF in Ploiesti si intr-o alta localitate din Prahova.

Presedintele ANAF solicita suspendarea lui Nicolae

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Stefan Diaconu, a propus premierului Victor Ponta suspendarea din functie a vicepresedintelui ANAF, Nicolae Romeo Florin, director al Directiei Antifrauda, dupa ce DNA a anuntat declansarea urmaririi penale in cazul acestuia.

“Avand in vedere comunicatul DNA, prin care a fost anuntata dispunerea efectuarii urmaririi penale fata de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepresedinte ANAF, pentru suspiciune rezonabila privind activitatea acestuia din vara anului 2010, cand detinea functia de consilier superior in cadrul ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala si nu coordona activitatea Directiei Generale Antifrauda Fiscala, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, pana la clarificarea situatiei”, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF.

Acuzatiile aduse de DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, in calitate de consilier superior in cadrul ANAF - Directia Generala de Coordonare Inspectie Fiscala, in vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins si primit echivalentul in lei al sumei de 5.000 euro de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru solutionarea favorabila a unei contestatii formulate de societatea respectiva impotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligatii fiscale suplimentare de plata la bugetul statului in valoare totala de 13.034.043 lei fusese emisa ca urmare a unei inspectii fiscale de catre reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiintata partial de ANAF - Directia Generala de Solutionare a Contestatiilor, in sensul diminuarii obligatiilor de plata de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la 1.097.923 lei.

Romeo Florin Nicolae a fost chemat miercuri la sediul DNA Ploiesti, unde procurorii l-au anuntat ca a fost pus sub urmarire penala.

La intrarea in sediul DNA, Nicolae Romeo Florin a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu a facut "niciodata" ceva ce sa i se poata reprosa, relateaza Agerpres.

Conform declaratiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin detine trei terenuri pe raza judetului Prahova, doua apartamente in municipiul Ploiesti si o casa intr-o localitate din Prahova, iar sotia acestuia lucreaza in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Prahova.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO