S-au aruncat in valuri si le-au cucerit inca din primele clipe. Este aventura traita de zeci de iubitori de sporturi extreme care s-au bucurat de o vreme perfecta pentru kite surfing la malul Marii Negre.

Tinerii spun ca acum abia isi fac antrenamentul pentru vara care se apropie cu pasi repezi si de care vor profita din plin.

Zeci de tineri care adora sa se cocoate pe valuri au luat cu asalt plaja din nordul statiunii Mamaia, nerabdatori sa testeze marea. Fara sa stea prea mult pe ganduri, dornici de adrenalina, si-au pregatit echipamentele de kiting si s-au bucurat de vremea perfecta.

Andrei: "Pare ca zbori, nu zbori insa simti ca zbori odata cu zmeul tau in clipa in care cauti sa ii prinzi echilibrul. Creeaza dependenta."

Chiar si asa, nu isi pot refuza placerea...extrema.

Kite surfingul, un sport care combina elemente din navigare, zbor cu parapanta si windsurf, a castigat teren in Romania incepand cu anul 2003. Practic, te deplasezi pe apa manevrand un zmeu de marimi considerabile, pus in miscare doar de forta vantului.

In lume sunt aproximativ sase mii de locuri potrivite pentru cei care vor sa simta ca plutesc pe apa si zboara deasupra ei, iar litoralul romanesc se numara printre ele.