Cum s-a trait ziua de 15 ianuarie in toata Romania. Evenimentele din orasul tau

×
Codul embed a fost copiat

Duminica, aproximativ 150 de manifestanti din Brasov au fost opriti de jandarmi la gara, de unde doreau sa plece spre Bucuresti. Alti 30 de protestatari craioveni au fost dusi la sectia de politie, fiind opriti in gara Rosiorii de Vede.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR - 15 ianuarie

Ora 23:31: Protestul pasnic de la Pitesti s-a incheiat, la manifestaţie au fost si suporteri ai FC Arges. Mitingul a luat sfarsit dupa aproximativ patru ore, cei aproximativ 1.500 de participanti parasind piata "Vasile Milea" din oras.

Ora 22:29: Numarul protestatarilor de la Timisoara a scazut la circa o suta, majoritatea fiind suporteri ai echipei de fotbal Poli Timisoara. La miting se stransesera duminica aproximativ o mie de persoane.

Ora 22:26: Manifestatia de la Arad s-a încheiat, dupa aproximativ sase ore, unii afirmand ca se vor intoarce si in zilele urmatoare, pentru a protesta impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului. Numarul participantilor de duminica a fost de peste trei sute.

Citește și
Raed Arafat, Lucian Duta, Andreea Esca
Raed Arafat, sustinut in strada si pe Facebook. Cum si-a cucerit medicul palestinian tara de adoptie
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Ora 22:23: Mitingul de protest de la Brasov s-a incheiat, cei 150 de protestatari nu au mai plecat spre Capitala. Manifestatia de protest s-a incheiat, dupa protestatarii, care doreau sa plece spre Capitala, pentru a se alatura protestelor din Piata Universitatii, nu au fost lasati de jandarmi sa intre in incinta garii, astfel ca au plecat acasa.

Ora 22:11: 30 de suporteri ai echipei de fotbal Universitatea Craiova, care se indreptau spre Capitala, au fot opriti in Gara Rosiorii de Vede.

Ei faceau parte dintr-un grup de 70 de persoane, care se indreptau spre Bucuresti, pentru a se alatura protestelor din Piata Universitatii. Gabriel Tarca, cunoscut drept Gabi Blondu, liderul galeriei Universitatea Craiova, a declarat  pentru corespondentul Mediafax ca, in timp ce se deplasau cu trenul spre Bucuresti, in gara Roşiorii de Vede au fost opriti de catre politisti si jandarmi, care i-au condus la sectie.

Ora 22:07: Aproximativ o suta de persoane protesteaza si la Buzau, intr-o manfestare spontana in care au scandat lozinci impotriva Guvernului si presedintelui Traian Basescu, in acelasi timp exprimandu-si sustinerea fata de Raed Arafat.

Ora 21:48: Cele aproximativ 150 de persoane care au participat, duminica seara, la un mars de protest prin centrul municipiului Targu Mures, scandand lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului, au incheiat actiunea dupa aproximativ doua ore.

Ora 21:18: Aproximativ 150 de protestatari au ajuns, in jurul orei 20.45, in gara Brasov si vor sa plece spre Capitala, pentru a se alatura protestatarilor din Piata Universitatii, insa cateva zeci de jandarmi au format un cordon pentru a le opri accesul in incinta garii, transmite corespondentul Mediafax..

Cativa protestatari au cerut jandarmilor sa ii lase in sala de asteptare, deoarece primul tren pre Bucureşti este abia in jurul orei 02.00. Ei au cerut sa vorbeasca cu un sef de gara, pentru a le pune la dispozitie o garnitura speciala, care sa ii duca la Bucuresti.

Protestul de la Brasov a inceput in jurul orei 16.00 si a fost unul pasnic, fara incidente, iar numărul acestora a ajuns, la un moment dat, la aproximativ 600 de persoane.

Protestatarii au facut un foc pe o movila de zapada si au ars portrete pe coli A4 cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Emil Boc. Manifestantii au adus cu ei si un sicriu vopsit in portocaliu, pe care au lipit fotografii cu seful statului si cu primul-ministru, precum si o cruce pe care scrie "Basescu egal Ceausescu". 

Ora 20:51: Protestul de la Bistrita s-a incheiat, dupa doua ore de la incepere, fara incindente. La marsul de protest au participat aproximativ 400 de persoane. Manifestantii au anuntat autoritatile ca luni si-au dat din nou intalnire, pentru a contiunua actiunea de protest.

Iata cum s-au desfasurat protestele antiguvernamentale de duminica, in principalele orase ale tarii

Aproximativ 400 de persoane au protestat in Piata Unirii din Iasi. Protestatarii s-au adunat atat in Piata Unirii, cat si in Piata Palatului Culturii.

Pe pancartele manifestantilor, care aveau asupra lor trompete si steaguri tricolore, scria, printre altele, "Basescu nu mai are nevoie de SMURD, noi avem", "Vrem anticipate" si "Salvati Rosia Montana". Participantii la miting scandau: "Jos Basescu", "Jos piratul" si "Arafat, roman adevarat!".

La protest au fost prezenti si membri ai organizatiei de tineret a PNL Iasi, membri ai PSD, revolutionari si lideri ai Sanitas Iasi. Actiunea de la Iasi este organizata de tinerii liberali ieseni.

Spre seara, numarul participantilor la miting s-a redus la o suta de persoane. Nu s-au inregistrat incidente in timpul demontratiilor.

Aproximativ 200 de persoane au protestat la Alba Iulia, cerand demisia presedintelui Traian Basescu. Oamenii au avut pancarte cu mesaje precum "Jos mafia Basescu-Boc", "Jos diktatorul, criminal incult, mitocan". Un grup de tineri purta un banner alb cu mesajul "Desteapta-te romane/Canta toata Romania/ Ca e alta zi sub soare/Sa impartim saracia".

Ulterior, protestatarii au pornit intr-un mars spre Catedrala Reintregirii pentru a se ruga pentru viitorul Romaniei.

Pe drum, oamenii au scandat lozinci precum "Nu va fie frica si Basescu pica", "Arafat, Arafat, Alba e cu tine", "Hotii, hotii", "Piticu si cu chioru au umilit poporul".

Protestatarii s-au oprit la Troita din fata Catedralei Reintregirii, unde au rostit rugaciunea "Tatal nostru" si s-au rugat pentru "zile mai bune".

Protestatarii au scandat "Jos Basescu", "Jos dictatorul", "Hotii, hotii", "Nu stati la balcoane, ca muriti de foame", "Veniti cu noi".

Peste 300 de persoane au protestat si la Cluj-Napoca, scandand "Jos Basescu". Protestul s-a incheiat dupa aproximativ opt ore, fara sa fie inregistrate incidente, manifestantii sustinand ca vor relua actiunea, luni, la ora 19.00.

Protestatarii aveau pancarte pe care scria: "Te stim chior, dar nu si surd cand strigam salveaza SMURD", "Basescu si ai lui, criminalii statului", "Rusine jandarmii bucuresteni". Persoanele adunate in piata striga "Jos Basescu", "Jos Guvernul", "Clujule, trezeste-te", "Nu va fie frica ca Basescu pica", "Demisia", "Afara, afara, javrele din tara".

Alte manifestatii de protest in tara

Aproximativ 300 de persoane au participat, in parcul din fata statuii Lupoaicei din municipiul Satu Mare, la un miting de solidaritate cu Raed Arafat, dar si de protest fata de scaderea nivelului de trai.

la Focsani, aproximativ 200 de persoane s-au adunat in Piata Unirii din Focsani, pentru a protesta fata de "masurile de austeritate" impuse de Guvern, oamenii scandand lozinci impotriva lui Traian Basescu si a Guvernului.

Peste 30 de persoane au protestat duminica si pe platoul din fata Casei de Cultura din Hunedoara, avand steaguri si pancarte pe care scria "Jos Basescu", in timp ce la Deva aproximativ o suta de persoane au iesit in strada, transmite corespondentul Mediafax.

In Piata Revolutiei din Arad protesteaza aproximativ 300 de persoane, care scandeaza impotriva presedintelui Traian Basescu, purtand pancarte anti-prezidentiale, steaguri tricolore si scandand lozinci impotriva sefului statului.

Aproximativ 35 de persoane au participat, in centrul municipiului Oradea, la o actiune de sustine a lui Raed Arafat, dar si impotriva presedintelui Traian Basescu. Oamenii au inceput sa se stranga in centrul orasului incepand cu ora 14.00, dupa ce mai multi tineri au anuntat pe Facebook organizarea unui miting.

Peste 300 de persoane au protetat in Piata Prefecturii din Craiova, reclamand salariile si pensiile mici si de costurile mari ale intretinerii, actiunea fiind si un miting de solidaritate cu Raed Arafat, intre manifestanti fiind suporteri ai Universitatii Craiova si senatorul PSD Olguta Vasilescu.

La Timisoara, peste 800 de persoane, printre care si suporteri ai echipei Poli Timisoara, au participat la un mars prin centrul orasului, scandand "Demisia", "Pacat, pacat, de sangele varsat" si purtand pancarte pe care scrie "Jos Basescu".

Numarul protestatarilor din centrul Ploiestiului s-a dublat in ultimele ore, printre participanti fiind si membri ai galeriei echipei de fotbal Petrolul Ploiesti. Numarul lor se ridica la aproximativ 120 de persoane.

In PIata Tricolorului din Targoviste s-au adunat peste 70 de oameni, care protesteaza impotriva lui Traian Basescu si a premierului Emil Boc.

In Bistrita, protestatarii au scandat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu, a Guvernului, a secretarului general al PDL, Ioan Oltean, dar si impotriva presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

La Sibiu, aproximativ patru sute de persoane au participat, in zona centrala a orasului, la un miting impotriva Guvernului si a presedintelui.

Cateva zeci de suceveni au protestat in fata Palatului Administrativ, cerand demisia presedintelui, a Guvernului si alegeri anticipate. Protestatarii s-au adunat incepand cu ora 18.00 in centrul orasului, dupa ce pe retelele de socializare au fost transmise mesaje privind organizarea unei manifestatii de protest.

Aproximativ 1.500 de persoane protesteaza in Piata "Vasile Milea" din Pitesti, in fata Prefecturii Arges si a sediului organizatiei judetene a PDL.

Si la Targu Mures s-au adunat in jur de 150 de persoane, care participa in decursul serii de duminica, la un mars de protest, scandand "Jos Basescu", "Arafat te iubim", "Romania, trezeşte-te", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Daca aveti imagini de la protestele din ultimele zile si detineti un telefon cu sistem de operare iOS sau Android, le puteti trimite la redactia www.stirileprotv.ro cu ajutorul aplicatiei noastre, iar noi le vom publica.

Descarca aplicatia pentru iPhone aici!

Descarca aplicatia pentru Android aici!

 

Vedeti mai jos Galerie FOTO cu imagini ale protestelor din tara!

 

Cititi si:

"Suntem disperati. Nu mai putea rezista". Protestele din Bucuresti, in imagini. FOTO&VIDEO

Presa internationala: Cele mai violente proteste impotriva lui Basescu de cand a venit la putere

Raed Arafat - cine este omul pentru care Romania a iesit in strada

Lideri ai galeriilor Dinamo si Steaua, identificati printre manifestantii de la Universitate

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
1.500 de oameni la un miting de sustinere a lui Arafat .
1.500 de oameni la un miting de sustinere a lui Arafat . "Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi"

Mitingul pentru sustinerea lui Raed Arafat organizat, joi seara, la Targu Mures si la care au participat aproximativ 1.500 de persoane s-a incheiat dupa aproximativ trei ore, unul dintre punctele manifestatiei fiind sediul SMURD.

Raed Arafat, sustinut in strada si pe Facebook. Cum si-a cucerit medicul palestinian tara de adoptie
Raed Arafat, sustinut in strada si pe Facebook. Cum si-a cucerit medicul palestinian tara de adoptie

Plecarea din Ministerul Sanatatii a lui Raed Arafat pare sa amplifice disensiunile care au drept miza liberalizarea asistentei medicale de urgenta.

Traian Basescu: SMURD si serviciul public de urgente nu vor fi privatizate
Traian Basescu: SMURD si serviciul public de urgente nu vor fi privatizate

Seful statului a venit, miercuri, la Cotroceni, la declaratia de presa, cu un dosar continand copii ale capitolului privind urgentele din proiectul Legii Sanatatii.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.