Lideri ai galeriilor Dinamo si Steaua, identificati printre manifestantii de la Universitate

×
Codul embed a fost copiat

Reprezentantii Jandarmeriei Romane au sustinut o conferinta de presa cu privire la protestul din Piata Universitatii.

Daca aveti imagini de la protestele din ultimele zile si detineti un telefon cu sistem de operare iOS sau Android, le puteti trimite la redactia www.stirileprotv.ro cu ajutorul aplicatiei noastre, iar noi le vom publica.

Descarca aplicatia pentru iPhone aici!

Descarca aplicatia pentru Android aici!

Mai multi lideri ai galeriilor sportive ale echipelor Dinamo si Steaua au fost identificati in randul manifestantilor aflati sambata in Piata Universitatii, a declarat, duminica, Aurel Moise, seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana.

Citește și
Proteste Universitate - 8
Presa internationala: "Protestele din Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"La nivel national, in 14 ianuarie, au participat la proteste aproximativ 3.000 - 4.000 de oameni, iar 1.000 de jandarmi au asigurat ordinea publica", a spus Aurel Moise.

"Din pacate, in Piata Universitatii si-au facut aparitia si niste grupuri compacte identificate ca fiind suporteri ai echipelor Dinamo si Steaua. Au fost identificati si cativa lideri de la Dinamo - Tararache Marius, Bischin Ioan Tinta Claudiu si un coordonator al galeriei Steaua - Denescu Alexandru Mihai", a spus Aurel Moise.

Acesta a precizat ca dupa aparitia acestor grupuri compacte, lucrurile au degenerat.

"Aceste persoane au o anumita experienta in manifestari de pe stadioane de fotbal, cunoscandu-se ca avand si niste modalitati de actiune foarte clar stabilite, au reusit de nenumarate randuri sa blocheze piata. De fiecare data, jandarmii, fara a face uz de forta, prin intermediul negocierilor si in ultima instanta printr-un cordon compact, au reusit sa restabileasca circulatia", a mai precizat Aurel Moise.

El a mentionat ca foarte multi dintre manifestanti, cand au observat ca lucrurile au degenerat, au plecat. Seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana a adaugat ca este o obligatie a Jandarmeriei restabilirea ordinii publice, deblocarea cailor de comunicatie.

"Oricine se putea afla in situatie critica, poate era vorba de un incendiu sau alta situatie. Acesta este principalul motiv pentru care jandarmii nu sunt de acord cu blocarea cailor de circulatie", a mai spus Moise.

Reprezentantii Jandarmeriei au estimat ca circa 4000 de oameni au participat la protestele organizate in toata tara. Singura manifestatie legala s-a desfasurat la Bacau, acolo unde protestatarii au obtinut acordul primariei. Au fost date 50 de avertismente si amenzi pentru tulburarea grava a linistii publice si participarea la proteste neautorizate. Trei jandarmi au fost grav raniti, necesitand ingrijiri medicale.

In noaptea de sambata spre duminica, jandarmii au evacuat Piata Universitatii, dupa ce i-au somat pe protestatarii ramasi sa evacueze zona, amenintand ca in caz contrar vor folosi forta.

Jandarmii s-au grupat si le-au somat la portavoce pe cele 150 - 200 de persoane ramase in Piata Universitatii sa evacuzeze zona. Avertismentul verbal a fost facut de trei - patru ori. Totodata, au fost trase semnale luminoase de avertisment.

Alte echipaje de jandarmi au dispersat coloanele de manifestanti si pe Bulevardul Regina Elisabeta. In fata Cercului Militar, jandarmii au intervenit in forta pentru degajarea zonei. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache, a declarat ca 29 de persoane au fost duse la dubele jandarmilor pentru identificare. Ele au fost scoase din zona de protest. Cele 29 de persoane au aruncat cu obiecte contondente si au tulburat ordinea publica, potrivit lui Georgian Enache.

Purtatorul de cuvant al Jandameriei Bucuresti declarase anterior, ca jandarmii sunt prezenti in Piata Universitatii pentru a asigura ordinea publica si pentru a se asigura ca legea este respectata. Enache spunea ca legea va fi aplicata, in sensul ca, intrucat protestul nu este autorizat, organizatorii vor fi identificati urmand sa fie sanctionati conform legii. De asemenea, printre protestari au fost identificate persoane care se afla in baza de date ca participand la actiuni publice violente, in special pe stadioane.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"Suntem disperati. Nu mai putem rezista". Protestele din Bucuresti, in imagini. FOTO&VIDEO

Peste 2.000 de oameni s-au adunat, sambata, pentru a doua zi in Capitala la un protest care a inceput ca o miscare de solidaritate fata de medicul Raed Arafat si care le-a amintit rapid toate problemele, plecand de la pensiile si salariile mici.

Presa internationala:
Presa internationala: "Protestele din Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia"

Presa internationala noteaza ca protestele au continuat duminica in mai multe orase din Romania, inclusiv la Bucuresti, unde au degenerat in violente sporadice, iar manifestantii au cerut demisia Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Noapte sub semnul violentelor in Capitala. Peste 2.000 de oameni au protestat in Piata Universitatii
Noapte sub semnul violentelor in Capitala. Peste 2.000 de oameni au protestat in Piata Universitatii

De aceasta data insa au avut loc scene dure, s-au imbrancit cu jandarmii si au aruncat cu petarde si pietre in ei. La randul lor, fortele de ordine au ripostat si au folosit gaze lacrimogene.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.