Presa internationala: "Protestele din Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia"

Proteste Universitate - 8

Presa internationala noteaza ca protestele au continuat duminica in mai multe orase din Romania, inclusiv la Bucuresti, unde au degenerat in violente sporadice, iar manifestantii au cerut demisia Guvernului si a presedintelui Traian Basescu.

Daca aveti imagini de la protestele din ultimele zile si detineti un telefon cu sistem de operare iOS sau Android, le puteti trimite la redactia www.stirileprotv.ro cu ajutorul aplicatiei noastre, iar noi le vom publica.

Descarca aplicatia pentru iPhone aici!

Descarca aplicatia pentru Android aici!

Imaginile violente pe care Romania nu le-a mai vazut de la mineriade. VIDEO si GALERIE FOTO

Citește și
protest
Noapte sub semnul violentelor in Capitala. Peste 2.000 de oameni au protestat in Piata Universitatii
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Protestele care se desfasoara de patru zile in Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia, scrie presa internationala, notand ca manifestatia de duminica seara de la Bucuresti a degenerat, fiind inregistrate incidente violente soldate cu raniti. Pentru a patra zi consecutiv, romanii au iesit in strada in Capitala si in alte mari orase ale tarii, precum Cluj, Timisoara si Iasi, relateaza postul de radio Europe1.

Agentia Associated Press noteaza ca protestele din Romania nu dau nici un semn ca s-ar incheia, dupa ce demonstrantii furiosi pe masurile de austeritate au aruncat cu pietre si sticle incendiare spre politie. Un barbat a fost cuprins de flacari pentru scurt timp, precizeaza AP, adaugand ca ministrul de Interne Traian Igas a convocat o reuniune de urgenta.

Aproximativ 30 de persoane au fost ranite duminica seara la Bucuresti, in cursul unei manifestatii care a degenerat, scrie la randul sau agentia France Presse. O mie de persoane s-au adunat in Piata Universitatii pentru a cere demisia presedintelui Traian Basescu, acuzat ca se afla la originea unei scaderi drastice a nivelului de trai, adauga AFP.

Postul Voice of Russia mentioneaza ca protestatarii din Bucuresti au aruncat cu pietre si cocteiluri Molotov spre fortele de ordine.

Al Jazeera: "Protestele din Romania au intrat în a patra zi"

"Mii de persoane s-au adunat, duminica, in Bucuresti si in alte orase ale tarii în a patra zi de proteste. Manifestatiile au izbucnit din cauza unui controversat proiect pentru reformarea sistemului medical, extinzandu-se pe fondul starii de nemultumire fata de masurile de austeritate adoptate de Guvernul de la Bucuresti. Politia a utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor".

MSNBC: cele mai importante demontratii de la venirea la putere a presedintelui Traian Basescu

"Protestele au continuat in orasele din Romania, pe fondul nemultumirii profunde fata de masurile de austeritate si fata de politicile Executivului".

Agentia de presa Itar-Tass: "Protestele se extind in Romania"

"Proteste antiguvernamentale au avut loc duminica la Bucuresti si în alte orase din Romania, manifestantii cerand inclusiv demisia Guvernului si a presedintelui Traian Basescu, care aplica masuri de austeritate".

Presa internationala a acordat un spatiu amplu si protestelor de sambata seara:

BBC NEWS: Protest impotriva austeritatii

Mai multe persoane au fost ranite in Bucuresti in timpul unui protest impotriva austeritatii din Romania. Jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene pentru a calma multimea furioasa adunata in Piata Universitatii.

Protestul a inceput sub forma unei manifestatii de solidaritate fata de un oficial din Sanatate, Raed Arafat, care si-a dat demisia din cauza unei noi reforme propuse, noteaza cei de la BBC News.

Insa protestatarii si-au amintit si de traiul greu din tara lor si au scandat lozinci prin care cereau alegeri anticipate, dar si demisia presedintelui Basescu.

Reuters: Mii de oameni au protestat impotriva austeritatii in Romania

Mii de romani au iesit pentru a treia zi in strada in semn de solidaritate pentru o figura importanta din sistemul romanesc de sanatate, medicul Raed Arafat.

Romanii au profitat de situatia si au inceput sa-si strige si nemultumirile impotriva guvernarii, cerand plecare lui Traian Basescu de la conducerea tarii.

Stop hotiei”, “Ne-ati mintit si ne-ati furat” sau “Pleaca si lasa-ne sa traim”, acestea au fost o parte din cererile romanilor iesiti pe strazile Bucurestiului, scriu jurnalistii de la Reuters.

Washington Post: Jandarmeria romana a aruncat cu gaze lacrimogene in protestatarii adunati in Piata Universitatii din Bucuresti

Romanii au iesit in strada pentru a protesta impotriva guvernarii actuale si a unui nivel de trai extrem de greu datorat masurilor de austeritate.

Protestele din aceste zile au fost cele mai violente manifestatii impotriva lui Traian Basescu de cand acesta a venit la putere.

CNN: Violente in Romania. Politia fata-n fata cu protestatarii

Autoritatile din Bucuresti au fost nevoite sa arunce cu gaze lacrimogene pentru a calma miile de oameni iesiti pe strazile Capitalei pentru a protesta impotriva masurilor de austeritate implementate de guvernare.

Oamenii au cerut demisia lui Basescu si alegeri anticipate. Multi dintre ei au fluturat steagul Romaniei, asa cum s-a intamplat si in 1989, in timpul Revolutiei.

AFP: Protestele din Romania s-au soldat cu zeci de raniti

Protestele de pe strazile Capitalei au devenit violente, mai multe persoane avand nevoie de asistenta medicala. Protestatarii s-au batut cu fortele de ordine. In timpul violentelor, un reporter TV a fost lovit cu o piatra.

Romanii au iesit in strada pentru a-si arata nemultumirea fata de masurile de auteritate.

Nu mai putem sa traim in atata saracie. E destul”, a declarat o romanca aflata in Piata Universitatii pentru AFP.

Citeste si:

Surpriza emotionanta pe care a avut-o un tanar cand i-a prezentat-o mamei sale pe noua iubita

Cine e diva surprinsa in ipostaze intime alaturi de Kanye West din poza necenzurata aparuta pe net

"Noroc in calatoriile tale". Un tatuaj cu acest mesaj plus initiala iubitei i-a schimbat pentru totdeauna viata sexuala

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Proteste in toata tara, in semn de solidaritate fata de doctorul Raed Arafat
Proteste in toata tara, in semn de solidaritate fata de doctorul Raed Arafat

In tara au avut loc proteste initiate ca actiuni de solidaritate fata de doctorul Raed Arafat. Sambata, in Cluj, Targu Mures, Timisoara, Constanta, Bucuresti, Iasi, Sibiu si Craiova s-au inregistrat proteste.

Noapte sub semnul violentelor in Capitala. Peste 2.000 de oameni au protestat in Piata Universitatii
Noapte sub semnul violentelor in Capitala. Peste 2.000 de oameni au protestat in Piata Universitatii

De aceasta data insa au avut loc scene dure, s-au imbrancit cu jandarmii si au aruncat cu petarde si pietre in ei. La randul lor, fortele de ordine au ripostat si au folosit gaze lacrimogene.

Protest pentru sustinerea lui Arafat. Barbat arestat dupa ce a incercat sa sara gardul Cotroceniului
Protest pentru sustinerea lui Arafat. Barbat arestat dupa ce a incercat sa sara gardul Cotroceniului

Miting de amploare, aseara, in fata Palatului Cotroceni. Desi presedintele Traian Basescu a anuntat ca i-a cerut premierului sa retraga proiectul pentru reforma in sanatate, sustinatorii lui Raed Arafat au iesit in strada.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.