GHIDUL DSV pentru cei care-si cumpara carnea de porc direct de la fermier. De ce trebuie verificata
Ignatul bate la usa, iar cei care vor sa aiba porc pe masa de Craciun trebuie sa-l aleaga de pe acum. Crescatorii din gospodariile taranesti si-au umplut deja gardurile cu halci de carne ce le fac orasenilor cu ochiul.
Pietele au inceput si ele sa se aglomereze, iar preturile sunt inca negociabile. Nu insa si normele impuse de Autoritatea Sanitar Veterinara, care imparte amenzi.
In apropiere de Bucuresti, la Calugareni, la toate portile gasesti carne de porc. Orasenii vin aici sa-si faca aprovizionarea pentru masa de Craciun.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Se intereseaza bineinteles ca ... trebuie sa manance, sa bage la ...Astia de la Bucuresti vand din aia cu coada scurta. Ii dau cu 18", a spus un vanzator.
Desi vinde mai ieftin, un comerciant pare ca da de necaz dupa ce o clienta il acuza ca a furat-o la cantar.
"Am luat acuma de la baietii tai o pulpa de dimineata. Asta am luat-o eu, partea asta si 4 kilograme lipsa. Le-am zis, daca este lipsa vin cu ea inapoi. Am luat o pulpa de spate, ei au zis 22 si cand am mers acasa 18. Nu se poate, mama", i-a spus femeia vanzatorului.
Cu musca pe caciula, domnul isi plateste datoria.
Si cand vanzatorul este cinstit poti sa-ti negociezi cate-o toba, cate-o piftie. Depinde de client si de cati bani este dispus sa-i dea.
La piata preturile sunt din start mai mari. 19 lei kilogramul de pulpa si 24 kilogramul de ceafa de porc.
In cazul in care ati cumparat carnea de porc direct de la fermier si nu dintr-un magazin este important sa o duceti intr-un laborator autorizat sa fie analizata.
Inainte de a consuma carnea este esential sa va asigurati ca nu contine larve de trichinela.
"Nu ar trebui sa consumam carne de porc neexpertizata. Riscam sa ne imbolnavim", este sfatul celor de la DSV.
Cei mai multi porci vor fi sacrificati insa vineri, de Ignat.
Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php