Elan Schwartzenberg, amenintat de DNA cu arestul daca nu vine la audieri. De ce fapte este suspectat


Ultimul update: Joi 19 Decembrie 2013 07:10
Data publicarii: Luni 16 Decembrie 2013 18:43
Categorie: Stiri actuale

 Elan Schwartzenberg, fostul sot al Mihaelei Radulescu, este cautat prin Europa de procurorii anticoruptie.

DNA a declansat oficial proceduri internationale de citare a omului de afaceri, pentru a da socoteala intr-un dosar in care este suspectat de fraude financiar contabile in preluarea companiei Realitatea Media. Schwartzenberg este asteptat la audieri pentru ca altfel isi risca libertatea. 

Oficial, Elan Schwartzenberg e plecat din Romania de aproximativ un an, dupa ce trecuse pe la DNA sa dea declaratii in fata procurorilor anticoruptie. Atunci, trebuia sa vorbeasca despre afacerile bunului sau prieten Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, disparut in urma cu mai bine de un an si jumatate.

Acum insa, omul de afaceri cu dubla cetatenie, romana si israeliana, este vizat de propriile acuzatii, in dosarul in care procurorii DNA trebuie sa lamureasca misterele preluarii de catre el a companiei Realitatea Media. Elan este suspectat de insleaciune si spalare de bani, iar surse oficiale vorbesc si despre un prejudiciu estimat la 5 milioane de euro.

Pana acum, Elan a fost asteptat in repetate randuri sa dea explicatii, insa nu a dat curs citatiilor niciodata. Asa ca procurorii DNA au cerut ajutorul colegilor europeni. Asa ca Elan va fi citat prin comisie rogatorie atat in Israel, cat si la Monaco, unde se prespune ca ar trai omul de afaceri.

Orice refuz al celui citat de a se prezenta la audieri pentru a afla oficial ca este urmarit penal il poate transforma intr-un fugar, cu politia din intreaga lume pe urmele sale. Asta pentru ca refuzul lui poate fi interpreetat ca o incercare de a se sustrage de la ancheta, asa ca procurorii pot cere arestarea lui preventiva in lipsa.

in acest dosar, procurorii dna au inceput deja urmarirea penala impotriva mai multor companii dar mai ales apropiati ai lui elan inclusiv impotriva fratelui sau.
 

Fabian Schwartzenberg si Monica Hoffman, urmariti penal in legatura cu preluarea Realitatea Media
Blejnar si Elan Schwartzenberg, audiati la Parchet pentru disparitia fostului sef de cabinet al ANAF
VIDEO PROTVPLUS.RO