Prima minune pentru Adina, fata de 16kg din Romania care lupta sa-si recupereze 18 ani din viata


Ultimul update: Joi 19 Decembrie 2013 07:10
Data publicarii: Luni 16 Decembrie 2013 18:57
Categorie: Stiri actuale

Medicii din Iasi fac minuni cu Adina, tanara de 19 ani, care cantarea doar 16 kilograme atunci cand a fost internata de urgenta.

Fata s-a ingrasat si continua sa se hraneasca sanatos, iar medicii psihiatri lucreaza zilnic cu ea. In acelasi timp, ies la iveala fapte care dovedesc atat ignoranta autoritatilor, cat si a celor din jurul ei.

Adina lupta in continuare in spital, ca sa recupereze 18 ani pierduti. In tot acest timp mama sa, bolnava psihic, a hranit-o doar cu lapte sau cu apa si zahar.

Dupa aproape trei saptamani de tratament la Spitalul Sf. Maria din Iasi, fata a luat in greutate 2 kilograme si cantareste 18 acum. Sunt sperante ca, fizic, isi va putea reveni, spun medicii, care o vor tine internata cel putin inca doua saptamani.

De ancheta aflata in derulare se ocupa prefectul, care a aflat ca, pe langa ignoranta familiei si a medicilor care au vazut o de atatea ori, inclusiv primarul localitatii a stiut povestea ei, dar nu a facut nimic.

In aceasta vara a fost internata in spitalul de psihiatrie din Campulung Moldovenesc, spital care a inaintat catre Primaria Moldovita o cerere prin care solicita primariei sa faca toate demersurile pentru a fi institutionalizata.

Intrebati despre solicitarea primita de la medici, primarul si asistenta sociala s-au aratat extrem de deranjati.

Pe langa functionari care ar putea fi gasiti vinovati de situatia Adinei, unchiul ei risca sa fie acuzat de rele tratamente aplicate minorului pentru ca in acte el figura ca insotitor.

Primele masuri in cazul fetei de 19 ani care cantareste doar 16 kg. A fost deschis dosar penal
Protectia Copilului a demarat o ancheta in cazul fetei care, la 19 ani, cantareste 16 kilograme
VIDEO PROTVPLUS.RO