"România, te iubesc!", premiată de Superbrands. Nou sezon al emisiunii, duminică, 25 februarie
De zece ani, echipa emisiunii "România, te iubesc!" scrie istorie în televiziune. Iar eforturile colegilor noştri au fost răsplătite marți seară, la Gală Superbrands, unde au primit premiul onorific pentru munca depusă în ultimul deceniu.
Emisiunea, care revine la PRO TV duminică, de la ora 18:00, cu un nou sezon, scoate la lumină abuzuri, incompetenţa autorităţilor, dar şi poveşti uimitoare.
Echipa "România, te iubesc!", care scrie istorie de zece ani în televiziune, a primit aseară recunoaştere onorifică din partea Superbrands.
"Acest premiu merge către public, oamenii care se uită, ne sprijină, comentează şi răspândesc reportajele noastre puternice" - Cristian Leonte.
Un nou sezon "România, te iubesc!" începe duminică, cu o investigaţie realizată de Rareş Năstase despre un proiect al unei hidrocentrale de pe Valea Jiului.
"Un reportaj în care statul roman a cheltuit 155 de milioane de euro pentru o ctitorie care la acest moment - finalizată în proporţie de aproape 90% - riscă să devină o ruină" - Rareș Năstase.
Tot Rareş Năstase, care a ajuns în mai multe ţări din lume, va vorbi despre terapii revoluţionare folosite în lupta cu cancerul.
În noul sezon al emisiunii vedem şi cum România este ţara în care copiii cu autism sunt uitaţi şi ignoraţi de autorităţi. Părinţii duc singuri un război din care ies învingători doar cei care au bani pentru tratamente costisitoare. Paula Herlo a descoperit şi povesti spectaculoase ale unor copii recuperaţi, care astăzi fac performanţa în diverse domenii.
"Eu o să vorbesc sezonul ăsta despre copiii cu autism, printre altele, pe care statul român şi autorităţile îi condamna la o viaţă fără şanse, în condiţiile în care ei pot fi recuperaţi dacă li s-ar oferi terapia de care au nevoie. Există legi, există strategii pe care nu le respecta nimeni" - Paula Herlo.
Şi problema infrastructurii rutiere va fi abordată în acest sezon. Paul Angelescu a analizat contracte uriaşe şi zeci de studii de fezabilitate care au dus la o capitală europeană fără o şosea de centură modernă.
"Vorbim de zeci de milioane de euro risipiţi, lucrări prost făcute care au pus în pericol siguranţa şoferilor" - Paul Angelescu.
Cosmin Savu vorbeşte despre domeniile schiabile din România, despre părţii pentru care s-au cheltuit zeci de milioane de euro şi care au stat închise, despre lipsa unor reguli de bună practică şi de urbanism.
"Apocalipsa după sindicate. Patru corpuri de clădire, câteva sute de locuri de cazare, care acum ar fi putut să aibă un maxim potenţial... Turiştii romani pleacă din ţară pentru că locurile lor frumoase sunt în paragină" - Cosmin Savu.
"Şi sezonul ăsta o să mai fac un material despre patrimoniul sindicatelor, despre lupta acerba pentru hoteluri, apartamente, bani între diverse confederaţii sindicale, unele chiar cu iz mafiot" - Cosmin Savu.
Alex Dima va arăta România, aşa cum este ea, la o sută de ani de la Marea Unire - cu realităţi zguduitoare şi politicieni care evita să vorbească.
"Avem oameni care trăiesc fix ca acum 100 de ani sau chiar mai bine şi o să discutăm despre două Românii: una care merge şi una care, din păcate, este foarte departe de ce ar trebui să fie" - Alex Dima.