Romania, tara cu infrastructura la pamant, mai stabileste o "performanta". Cum am deszapezit o autostrada care NU EXISTA

×
Codul embed a fost copiat

Romania este tara in care autoritatile au demonstrat ca pot curata foarte usor zapada de pe autostrazi inexistente.

Este si cazul unor tronsoane care nu au fost date in exploatare in vestul tarii, dar pentru care Compania Nationala Drumuri (CNADNR) a semnat contracte de curatare a carosabilului. Corpul de control al premierului a fost sesizat si trebuie sa stabileasca cum s-a ajuns in aceasta situatie ridicola.

Drumarii din partea de vest a tarii se pot lauda ca in acest an nu au inchis nicio sosea din cauza nametilor. Motivul: a nins foarte putin. Cu toate acestea, suma de bani bugetata pentru asa ceva este impresionanta.

De pilda, pentru deszapezirea autostrazii care leaga localitatea Dumbrava de Pecica statul a alocat 6 milioane de euro. Contractul este facut pentru 112 km, cat are soseaua pe hartie, desi se circula doar pe 68.

SORIN GHIHOR, responsabil deszapezire CNADNR: "S-a facut deszapezire si pe bucata care nu e construita? Cum sa se faca asa ceva? Doamne fereste! Nu, cei care fac la noi deszapeziri sunt ok. Mai bine sunati la regionala".

Citește și
operatiune A1 - 3
Filmul haosului format de ninsori pe autostrada Bucuresti - Pitesti, "tunelul groazei" care nu ducea nicaieri

Si cei care au castigat contractul sustin ca vor primi de la stat doar cat au deszapezit in realitate.

OVIDIU PALCU, reprezentant firma deszapezire: "Toate decontarile se fac pe raport GPS. Nu se deconteaza cum credem noi ca ar vrea sa se deconteze. Cand s-a alocat un plafon de bani, s-a alocat nestiind ca nu se va finaliza."

CNADNR a scos la licitatie in noimebrie tot segmentul de autostrada, desi era evident ca nu are cum fie gata intr-o luna. Tronsonul de autostrada dintre Pecica si Arad este departe de a fi finalizat. Autoritatile spun ca s-au turnat asfalt pe 80 la suta din distanta, dar se vede cu ochiul liber ca va trece multa vreme pana cand traficul va fi deschis.

Ca sa afle daca CNADNR a deszapezit doar pe hartie autostrazile, ministrul Sova a solicitat un control.

DAN SOVA, ministrul Marilor Proiecte: "L-am sesizat pentru a verifica toate suspiciunile care au aparut in mass media in legatura cu contractele de deszapezire sau de paza incheiate in luna Ianuarie la nivelul CNADNR".

Potrivit ministrului marilor Proiecte, un control intern nu a depistat deocamdata nicio neregula.

Citește și...
Basescu ii propune lui Ponta ca banii pentru contractele de deszapezire sa mearga la Armata si Jandarmerie
Basescu ii propune lui Ponta ca banii pentru contractele de deszapezire sa mearga la Armata si Jandarmerie

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, legat de operatiunile de deszapezire, ca ar propune Guvernului sa constate neindeplinirea contractelor si sa dea banii Armatei si Jandarmeriei.

Filmul haosului format de ninsori pe autostrada Bucuresti - Pitesti,
Filmul haosului format de ninsori pe autostrada Bucuresti - Pitesti, "tunelul groazei" care nu ducea nicaieri

Autostrada Bucuresti - Pitesti a fost pentru soferi un soi de tunel al groazei care nu ducea nicaieri. Corespondentul Stirilor ProTV, Daniel Nitoiu, prezinta situatia de pe A1.

"Marea Unire" a autostrazilor din Romania. Noua harta a drumurilor ce ar trebui sa fie gata in 2018

Intr-o tara cu doar 500 de kilometri de autostrada si o infrastructura rutiera la pamant, in care oamenii s-au saturat de promisiuni, autoritatile au venit joi cu un nou plan.

Recomandări
Ministrul britanic al Apărării: „Trebuie să fim realiști, Ucraina nu va adera la NATO în viitorul apropiat”. Ce zice Zelenski
Ministrul britanic al Apărării: „Trebuie să fim realiști, Ucraina nu va adera la NATO în viitorul apropiat”. Ce zice Zelenski

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, care și-a exprimat dorința de a deveni următorul secretar general al NATO, nu vede Ucraina aderând în scurt timp la Alianță.

Regele Charles al III-lea, primit cu flori la reședința sa din Valea Zălanului. Suveranul a revenit în locul lui de suflet
Regele Charles al III-lea, primit cu flori la reședința sa din Valea Zălanului. Suveranul a revenit în locul lui de suflet

Suntem martorii unui moment istoric. Regele Charles al III-lea, cel mai iubit dintre ambasadorii noștri și, în același timp, primul monarh britanic care ne vizitează țara, s-a întors în locurile sale dragi.  

Andrew Tate, agresiv în timpul unui interviu acordat BBC.
Andrew Tate, agresiv în timpul unui interviu acordat BBC. "Nu tu ești șefa aici! Nu suntem egali!". Ce l-a deranjat

În primul interviu acordat unui post de televiziune de când se află în arest la domiciliu, controversatul Andrew Tate a avut ocazia să își apăre reputația și chiar a negat, pe un ton agresiv, că ar fi întreținut o cultură a misoginismului.