Filmul haosului format de ninsori pe autostrada Bucuresti - Pitesti, "tunelul groazei" care nu ducea nicaieri

Ultima actualizare: 29-01-2014 06:52

Autostrada Bucuresti - Pitesti a fost pentru soferi un soi de tunel al groazei care nu ducea nicaieri. Corespondentul Stirilor ProTV, Daniel Nitoiu, prezinta situatia de pe A1.

Circulatia s-a blocat in jurul orei 12:00, iar pana la ora 17:00, cand a intervenit armata cu oameni si TAB-uri nu s-a urnit nimic, pe niciun sens.

Militarii s-au mobilizat exemplar au cautat solutii si au luat decizii rapide ca sa scoata masinile din troiene inclusiv cu mainele goale.

In ajutorul lor au venit jandarmi si pompierii care au dat zapada la lopata.

Corespondentul ProTV, Daniel Nitoiu, relateaza:

"Utilajele sunt in continuare pe A1. Carosabilul este destul de bun, dar circulatia este inchisa. Ninge in continuare foarte puternic. Masinile care au ramas de la ambuteiajul de sambata, la km 52, au fost ridicate. Sunt pazite, ca sa nu fie jefuite. Daca va ninge la fel de puternic, sansele sunt mici sa se redeschida in curand traficul."

FILMUL OPERATIUNII MILITARE DE PE A1

ORA 12:30 - MASINILE LASATE PE A1 RAMAN BLOCATE IN ZAPADA

operatiune A1

Desi ninge viscolit, masinile sunt lasate sa intre sa intre pe Autostrada Bucuresti Pitesti.

Sunt ultimele pentru ca imediat dupa aceea A1 este inchisa din ambele sensuri pentru ca la kilometrul 52 are loc un accident in care sunt implicate 15 autoturisme.

Astfel s-a format o coloana pe 2 kilometri.

- Ce facem? Murim aici?
- Nu face nimeni nimic?
- De la ce ora stati?
- De la 12, am inteles ca a fost un accident cu doua victime.

ORA 15:00 - PRIMA PLATFORMA AJUNGE LA FATA LOCULUI

operatiune A1

O platforma a reusit sa ajunga la fata locului in incercarea de a elibera calea.

"Aceasta este doar una din masinile implicate in carambol. Lucratorii de la tractari au fost solicitati chiar de soferul acestui autoturism. Intre timp insa viscolul s-a intetit. Aceasta masina se afla pe prima banda de mers inspre Pitesti. Uitati ce troiene s-au format aici.", relateaza corespondentul ProTV, Tudor Tomos.

ORA 16:30 - DUPA APROAPE 5 ORE IN CARE AU ASTEPTAT SALVAREA, UNII SOFERI AU INTORS MASINILE PE CONTRASENS

operatiune A1

Dupa aproximativ 5 ore in care au tot asteptat sa fie deszapeziti, cativa soferi s-au chinuit sa intoarca masinile si sa o ia pe contra sens inapoi spre Bucuresti, stiind ca autostrada s-a inchis.

Ceilalti insa au asteptat in speranta ca cineva ii va debloca. Nu s-a intamplat asa iar circulatia a paralizat si dinspre Pitesti.

ORA 17:00 - ARMATA AJUNGE PE AUTOSTRADA

operatiune A1

La ora 17:00, pe autostrada intra armata cu militarim dar si cu tehnica si se ia imediat decizia ca separatoarele dintre benzi sa fie taiate.

"Au fost taiate separatoarele, sunt bagati pe contrasens pentru ca se poate circula cel putin pana la kilometrul 40. Armata a trimis inclusiv taburi pentru a-i ajuta pe militari sa deblocheze aceste masini", relateaza Lavinia Petrea, corespondentul ProTV.

Pentru ca dinspre Pitesti se formase o coloana de masini pe 8 kilometri, salvatorii au decis sa-i deblocheze intai pe acesti soferi, insa misiunea nu era deloc usoara.

ORA 19:30 - JANDARMII, CHEMATI ALATURI DE ARMATA

operatiune A1

La ora 19:30, in ajutorul militarilor au venit si jandarmii. 

"Sunt soferi care nu au respectat nicio regula, nu s-au pregatit in niciun fel pentru astfel de situatii. Spre exemplu, acest tir de Constanta are cauciucuri de vara.", relateaza Lavinia Petrea.

Viscolul puternic a troienit zapada si intre masini, acolo unde evident niciun utilaj nu putea intra.

- Singura solutie este sa dati zapada la lopata?
- Da, alta solutie nu avem acum...

Militarii si jandarmii s-au mobilizat impreuna si au luat pe sus automobilele.

ORA 20:30 - TABURILE MILITARILOR AJUNG LA MASINILE BLOCATE

operatiune A1

La 20:30, taburile militarilor au ajuns si la masinile blocate pe sesul catre Pitesti unde se formasera troiene de un metru.

ORA 22:00 - MISIUNEA S-A INCHEIAT

operatiune A1

La ora 22:00, misiunea s-a incheiat. Astfel toti soferii si pasagerii lor blocati de la pranz pe autostrada A1 au fost scosi din infern.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO