Richard "Inima de leu", copilul nascut cu inima in afara corpului si operat cu succes in Italia, a revenit in tara
Richard "Inima de leu", bebelusul nascut cu inima in afara cavitatii toracice si operat cu succes in Italia, a revenit in tara. Copilasul care a implinit 4 luni va mai ramane cateva zile la Spitalul "Marie Curie", din Capitala.
La aproape doua saptamani de la interventie, starea lui este stabila, a luat in greutate, analizele au iesit bine si in curand va putea merge acasa.
Usor adormit in bratele Violetei, asistenta la Spitalul de copii "Marie Curie", dar preocupat sa manance tot din biberon, copilasul botezat de doctori Richard "Inima de leu" se simte bine. S-a nascut cu inima in afara corpului si a fost operat cu succes in Clinica San Donato din Milano. In tot acest timp, Violeta l-a ingrijit cu drag, pentru ca mama lui l-a abandonat la nastere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"A luat in greutate. A primit o sansa extraordinara, mananca bine, a recuperat post-operator 200 de grame rapid si a continuat sa ia in greutate, complicatii nu, tensiune buna, fara temperatura, un copil exemplu", descrie starea lui Violeta Bobeica - voluntar la ASOCIATIA "INIMA COPIILOR".
De cum a ajuns in tara, Richard a fost internat pentru supraveghere in sectia de Cardiologie.
"Starea copilului este stabila, evolutia post-operatorie este buna. E o afectiune care nu va avea nevoie de tratament post-operator", explica Alin Nicolescu - medic specialist cardiolog.
Pe 30 iunie, Richard a fost supus unei operatii dificile, care s-a facut in etape. Pe langa faptul ca inima era pozitionata in afara toracelui, Richard avea ventriculul stang mai mare cu o treime fata de unul normal, din cauza unui anevrism, eliminat chirurgical. A urmat apoi etapa cea mai dificila: repozitionarea cordului si refacerea structurilor anatomice de la nivelul toracelui si abdomenului. In plus, pentru ca sternul copilului era prea scurt, doctorii au folosit o grefa de pericard bovin, care sa fie ca un scut pentru inima.
Richard va mai ramane in spital cateva zile, dupa care, la 3 luni, va reveni la control, iar dupa aceea, anual. Oricum, pana la varsta de 18 ani va trebui monitorizat, sa aiba un stil de viata sanatos, sa manance sanatos si sa faca sport pentru a se feri de boli cardiovasculare.