Restaurantul McDonald's din Gara de Nord, București, a fost închis temporar și amendat de ANPC. Au fost găsiți gândaci. FOTO
Restaurantul McDonald’s din Gara de Nord a fost închis temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi amendat cu 50.000 de lei pentru mai multe nereguli, printre care preparate expirate, zone insalubre şi mizerie.
Reprezentanţii ANPC au transmis, joi, printr-un comunicat, că au fost sancţionate neregulile găsite la restaurantul McDonald’s din Gara de Nord, acesta fiind controlat în urma unei sesizări.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
“Am stat în compania câtorva gândaci de bucătărie, în incinta restaurantului (a spaţiului de servire), şi nu vreau să îmi imaginez ce e în spate, în bucătărie. Un alt aspect etern dezolant la acest «restaurant» este baia”, se arăta în reclamaţia primită de ANPC de la consumator.
Neregulile constatate în timpul controlului au fost: folosirea unui spaţiu de depozitare cu frig/ congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spaţiu nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate, condiţii igienico-sanitare neconforme în spaţiul de producţie: pereţi cu plăci de faianţă lipsă, folosirea unui spaţiu de frig cu strat de gheaţă grosier pe pereţii interni şi uşa de deschidere, cu acumulare de impurităţi macroscopice, folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilităţii minimale depăşită, păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C înregistrată în momentul controlului, faţă de maximum 4 grade C, temperatura de păstrare a acestora conform reglementărilor.
Alte probleme descoperite în urma verificărilor au fost folosirea unor practice comerciale incorecte: constatarea unor discrepanţe între cantităţile declarate pentru diferite produse/preparate şi cele nete, folosirea unor coridoare/spaţii insalubre pentru aprovizionare, cu pereţi murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie, depozitarea în acelaşi spaţiu, a ambalajelor secundare de transport şi a produselor de panificaţie congelate.
Operatorul economic a fost amendat cu 50.000 de lei, iar unitatea a fost închisă temporar, până la remedierea deficienţelor. De asemenea, comisarii ANPC au făcut propuneri de încetare a practicilor comerciale incorecte.