Restaurantele din Romania de unde puteti cumpara un meniu cu 10-15 lei. Printre clienti, corporatisti, burlaci sau gospodine

×
Codul embed a fost copiat

Avem o sugestie pentru o zi in care aveti bani putini si o foame de lup: mancati "la varice"! Restaurantele numite generic "impinge tava", celebre in perioada interbelica, au reaparut in peisajul urban.

Astazi, aceste localuri de unde poti cumpara pe fuga o ciorba cu 5 lei sau un meniu cu 10-15 s-au dezvoltat si atrag nu doar clientii grabiti, dar si corporatisti, burlaci, ori gospodine incepatoare.

Initial era, cel mai probabil, indemnul pentru cel care tinea coada in loc: "impinge tava!". Azi, e denumirea unui tip de local care castiga nu prin adaos, ci prin volum, unde mananci in picioare sau de unde pleci cu pranzul in casoleta.

In functie de cate perchezitii sunt in oras intr-o anumita zi, este mai scurta sau mai lunga coada din fata acestui local "impinge tava" din zona Dacia. Cei mai multi clienti sunt bugetarii de la DIICOT, dar si angajatii firmelor de turism si avocatura de peste drum. Prefera sa ia o ciorba cu 6 lei, o salata cu 3 si un snitel cu 7, decat sa fie serviti ca la carte, de un chelner cu mansete scrobite.

Doar in capitala sunt 5 lanturi cu restaurante numite, in anii '30, "la varice". Ca sa deschida un nou punct investesc cel mult 20 de mii de euro.

Citește și
bon fiscal
"Surpriza" de care vor avea parte de 1 mai romanii in cluburi si restaurante. Ce vor primi la schimb daca vor lasa bacsis

Robert Guiman, proprietar: "Urmeaza sa mai deschidem inca 2 locatii in Bucuresti. Avem un meniu pe care il afisam luni pentru toata saptamana."

Acum 13 ani, un local dintr-o zona scumpa, Amzei-Mendeleev, gazduia o cafenea unde clientii corporatisti grabiti mancau pe fuga o salata de rucola cu parmezan si somon afumat. Acum 3 ani, cand recesiunea a lovit piata restaurantelor, profilul s-a schimbat intr-un "impinge tava", catre care oamenii sunt atrasi de acest afis: 3 variante de meniu, fiecare la 10 lei.

Bogdan Nicodin, proprietar: ''Zilnic avem in jur de 30 de feluri de mancare. Vin gospodine care nu vor sa gateasca, le e un pic lene si totusi e mai economic sa iei ceva gata facut, decat sa iti afumi bucataria."

Asadar, probabil acesta este viitorul: mancare facuta lent si vanduta rapid, in care sa poti recunoaste leguma si carnea de la care a pornit bucatarul.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
"Nu putem intreba clientul la telefon cat va lasa". Bacsisul e oficial pe bon de marti, dar lor le da deja mari batai de cap

De marti ar trebui sa primiti doua bonuri fiscale atunci cand luati masa in oras. Unul pentru consumatie si altul pentru bacsis, bineinteles, doar daca vreti sa ii lasati ospatarului bani in plus pentru ca a fost amabil.

"Surpriza" de care vor avea parte de 1 mai romanii in cluburi si restaurante. Ce vor primi la schimb daca vor lasa bacsis

Cei care de 1 mai vor merge la restaurant sau in club vor testa in premiera noul sistem prin care statul legalizeaza bacsisul, dar il si impoziteaza.

Gestul demn de lauda facut de patronul unui restaurant. Ce a facut cand si-a dat seama ca cineva mananca din tomberoane
Gestul demn de lauda facut de patronul unui restaurant. Ce a facut cand si-a dat seama ca cineva mananca din tomberoane

Ashley Jiron, proprietara unui restaurant din orasul american Oklahoma, a facut un gest care a induiosat opinia publica, in momentul in care a realizat ca cineva mananca din gunoaie.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.