Reședința premierului canadian Justin Trudeau a fost închisă din cauza șoarecilor morți din pereți
Locuința în care a copilărit Justin Trudeau a fost invadată de un număr atât de mare de șoareci încât autoritățile au fost nevoite să o închidă. Aerul a devenit irespirabil din cauza rozătoarele moarte din pereți, scrie The Guardian.
Premierul Canadei, Justin Trudeau, a petrecut anii copilăriei în această casă pe când tatăl său era premier, dar după ce a preluat el puterea în 2015 și-a schimbat locuința și nu a mai dorit să revină în casa copilăriei.
Documentele, obținute de National Post, subliniază faptul că în zeci de ani de neglijență reședința oficială a premierului a ajuns plină de mucegai, cu geamurile crăpate, instalațiile sanitare defecte și un sistem electric, un adevărat pericol de incendiu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O Canada.
PM's official residence closed following discovery of walls full of dead rodents https://t.co/t45bwC5ZbQ via @nationalpost
— David Cochrane (@DavidWCochrane) April 3, 2023
Dar numărul mare de șoareci care au invadat clădirea a dat mari dureri de cap autorităților.
„Există o infestare importantă de rozătoare, care nu poate fi rezolvată pe deplin până când problemele anvelopei clădirii nu sunt rezolvate”, conform documentelor interne din iunie.
Pereții interiori ai clădirii conțin azbest periculos și nu pot fi îndepărtați până când nu este pus în aplicare un plan de remediere.
„Între timp, folosim momeală pentru a controla situația”, spun autoritățile care completează că excrementele și cadavrele rozătoarelor rămân o mare problemă și pentru calitatea aerului.
În plus, documente suplimentare obţinute de Ottawa Citizen arată că, deşi nelocuită, reşedinţa acumulează facturi costisitoare la utilităţi. Factura de electricitate a clădirii în ianuarie a fost de aproape 5.000 de dolari canadieni, la care se adaugă 3.153 de dolari canadieni pentru gaz şi 568 de dolari canadieni pentru apă.