Remus Rădoi, patronul implicat în cazul Caracal, dus la sediul IGPR. Este acuzat că a obținut ilegal 1.600.000 de lei
Omul de afaceri Remus Radoi, zis și Codiță, a intrat din nou în atenţia procurorilor. Este acuzat că ar fi obținut ilegal peste 1 milion 600 de mii de lei de la CFR Marfă, cu care a încheiat un contract pentru pază.
Firmele lui ar fi încasat însă, mai mult decât ar fi trebuit, pentru că în acte apăreau ore prestate de angajați fictivi, spun anchetatorii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Codiță a devenit cunoscut odată cu cazul Caracal, când fostul adjunct al IPJ Olt l-a rugat să o găsească pe adolescentă Alexandra Măceșanu, răpită și ucisă, de Gheorghe Dincă.
Patron al firmei de pază Safety Security SRL, Remus Radoi, zis şi Codiţa, a încheiat în 2019 un contract cu CFR MARFA. Potrivit înţelegerii, angajaţii săi păzeau sediile din Caracal şi din Bucureşti ale instituţiei de stat.
Împreună cu administratorul firmei, Ionuţ Tarna, dar şi cu un angajat CFR, ar fi trecut în acte un număr mai mare de angajaţi decât avea în realitate, spun poliţiştii. De exemplu, dacă pe hârtii apăreau 50 de paznici, în realitate puteau foarte bine să fie doar 10. Contactat de Ştirile ProTv, Radoi a negat acuzaţiile.
Remus Rădoi, prin convorbire telefonică: "E o tâmpenie, doamnă. Cum să fie mai mulţi angajaţi în acte decât erau la muncă? Dosarul nu mă vizează pe mine în persoană, vizează firma, e un dosar în rem. Deci au mai cercetat aceeaşi faptă, ne-au găsit nevinovaţi şi acum vin unii de la Bucureşti să ne mai facă încă o cercetare pe aceeaşi faptă."
De dimineaţă, poliţiştii au făcut 10 percheziţii. Două dintre ele au vizat sediul CFR Marfa din Capitală, iar o treia domiciliul lui Remus Radoi din Caracal. Atât el, cât şi administratorul firmei de pază, dar şi angajatul CFR care i-a ajutat să deconteze facturi falsificate în care era menţionat un număr mai mare de ore prestate, au fost aduşi cu mandat la sediul IGPR din Capitală."
În total, prejudiciul se ridică la 1.640.000 lei, spun anchetatorii.
Personaj controversat, Remus Radoi, zis şi Codiţa, a apărut în mai multe scandaluri - unele şi cu urmări penale. În 2010, gruparea condusă de el a fost a fost implicată într-un scandal cu împuşcături pe străzile din Caracal, iar Codiţă a fost filmat în timp ce se plimba cu pistolul în mâna pe sub ochii poliţiştilor.
Ulterior ar fi fost sancţionat cu amendă penală.
Numele său a fost readus însă în atenţia publicului anul trecut.
Presa a aflat că Radoi a fost contactat de fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, la şase ore de la dispariţia Alexandrei Macesanu. Oficialul i-ar fi cerut ajutorul pentru a putea identifica o maşină, dar Codiţa l-a trimis pe o pistă falsă, acasă la un clan rival.
Remus Radoi controlează în Caracal o firmă de pază - care potrivit ultimelor înregistrări existente pe pagina de internet a Ministerului de Finanţe - are 250 de angajaţi şi o cifră de afaceri de câteva milioane de lei.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: igpr, perchezitii, frauda, spalare de bani, remus radoi, cfr marfa,
Dată publicare:
29-10-2020 20:52