Relicva sfântă care a adunat 30.000 de oameni, în București: "Ne luminează la cap"
Peste 30.000 de oameni s-au închinat în acest weekend la Brâul Maicii Domnului, adus de la mănăstirea Kato Xenia din Grecia.
Este al treilea an la rând în care fragmentul sfânt, ţesut din păr de cămilă, ajunge în biserici din Capitală. Credincioşii au stat cu orele la coadă.
Curtea, dar şi străzile din jurul Bisericii Sfinţii Arangheli - Huedin din Capitală au fost arhipline. Mii de oameni aşteptau în rugăciune să se închine la brâul Maicii Domnului - considerat cu puteri vindecătoare.
Enoriaş: ''Sunt o groază de lucruri care se pot spune despre brâul Maicii Domnului. Știu că e purtat de Sfânta Feciorară Maria şi înseamnă că e sfânt."
Enoriaş: ''Dacă îmi pun eu o dorinţă, spre exemplu, atunci nu durează foarte mult şi se împlineşte, dar nu pe moment, trebuie să avem răbdare''.
Enoriaş: "Să mai lumineze pe românii ăştia, că-i supărare mare. Maica Domnului ne luminează la cap ca lumea să fie mai optimistă şi mai bună."
Oamenii au primit flori şi iconiţe cu Maica Domnului, după ce au trecut pe la raclă.
Enoriaşă: ''Ne-a ajutat Maica Domnului să venim de la Făgăraş cu soţul meu. Mi-au dat de aici uite oamenii aceştia."
Reporter: "Ce scrie aici?"
Enoriaşă: "E un abtipild, da, cu icoana."
Brâul despre care se spune că a fost ţesut din fire de cămilă de însăşi Fecioara Maria este adus de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Maicile care slujesc acolo au fost cele care au adus racla în România.
Maică Antonia: ''sunt de atâţia ani acolo şi intrradevar am simţit şi simt harul maicii domnului . nu pot să vă spun câte mame , câte femei care n au putut să aibă copii. au venit la fecioara maria şi au primit rodire pt pântecul lor
La mănăstirea Kato Xenia se află două fragmente din brâul Maicii Domnului primite în dar de la o mănăstire din Muntele Athos, iar o parte din sfântul veşmânt e adus la noi în ţara în fiecare an.