Relaxare și voie bună pentru românii care au ales să își petreacă vacanța de 1 mai la munte
Cei care au ales muntele pentru relaxarea de 1 mai s-au bucurat că vremea nu le-a stricat planurile cu vreo ploaie.
Unii au făcut o excursie de o zi special pentru a lua masa în aer liber. Pe lângă preparatele din porc şi vită pe mese şi-au făcut loc şi mititeii din peşte.
Pe acorduri de muzică populară la un hotel din Poiana Braşov au fost pregătiţi mititeii.
Slănina, brânza, ceapă, dar și alte bunătăți, au fost așezate pe masă într-un decor specific zilei de 1 Mai.
Laura Mihalache, chef bucătar: “Avem scule metru, şubler, șurubelnițe care completează un meniu tradițional”.
În Braşov, cei care au ieşit la plimbare, au asistat la spectacol. După doi de pauză a fost reluată Parada Junilor.
215 cai împodobiţi cu ciucuri şi panglici colorate au defilat elegant prin fața a mii de oameni care i-au admirat.
Răzvan: “E o tradiție care face cinste Brașovului. Este un costum de pe valea Someșului, conține clop de Păun, ar trebui să fie purtat de tinerii necăsătoriți”.
La Făget, lângă Mioveni, a mirosit de la distanță a bunătăți pe grătare.
Bărbat: "Întâi carnea de porc, că e mai grea și după aia micii, că se fac mai repede!”
Pe Valea Doftanei, unde mii de oameni au ales să petreacă ziua de 1 mai, până la masa tradițională cu mici și bere s-a dat o luptă seriosă pentru un loc de parcare sau un loc de întins pătura.
Privită de sus, pajiștea barajului Paltinu părea invadată de fumul grătarelor. Iar păstrăvăriile din zonă și-au adaptat meniul și au pregătit chiar și mici din pește.
Vasile Lupu, administrator păstrăvărie: ”Doar file de păstrăv și restul condimente tradiționale piper, sare ulei de măsline sunt foarte light nu sunt atât de grețoși ca cei de vită și oaie”.
Pentru mulţi, sărbătoarea de 1 mai s-a încheiat mai devreme, ca să nu prindă aglomeraţie pe drumul de întoarcere.