Cei 88 de refugiati arabi salvati din apele Marii Negre au fost investigati de medici. Niciunul nu este bolnav de Ebola


Ultimul update: Duminica 19 Octombrie 2014 06:55
Data publicarii: Joi 16 Octombrie 2014 13:16
Categorie: Stiri actuale

Cei 88 de refugiati din mai multe tari arabe, care au fost la un pas de moarte, au fost investigati de medicii de la Constanta si nu a fost confirmat niciun caz de Ebola.

Vasul pe care se aflau era in pericol sa se rastoarne din cauza valurilor uriase, iar autoritatile portuare au inceput o operatiune de salvare.

Odata ajunsi pe tarm, migrantii, printre care se aflau si 6 copii, au fost intampinati de echipajele de salvare, pregatite pentru tot ce e mai rau, avand in vedere alerta de Ebola la nivel european.

Refugiatii au fost salvati miercuri, intr-o operatiune complexa si niciuna dintre cele aproape 90 de persoane nu este bolnava de Ebola.

Acesta este anuntul facut de medicii din Constanta care i-au suspus pe refugiati la analize de specialitate. Doctorii erau pregatiti pentru tot se se putea mai rau, avand in vedere alerta cu Ebola din lume, iar in zona portului Constanta Sud Agigea au fost instalate mai multe corturi de campanie pentru orice eventualitate.

In cele trei corturi instalate de urgenta in zona cheiului unde a acostat ambarcatiunea care i-a salvat de la inec pe cei aproape 90 de refugiati, medicii au purtat echipamente de protectie. Fiecare persoana a fost verificata amanuntit iar dupa analize s-a constata ca niciunul nu este bolnav.

Operatiunea de salvare a fost una contracronometru pentru ca vasul pe care se aflau inghesuiti migrantii, printre care si 6 copii, putea sa se rastoarne in orice moment.

Cetateanul turc care i-a transportat pe oameni si le-a pus viata in pericol a fost retinut pentru 24 de ore. Migrantii au fost transportati la o tabara din Eforie.

Pana la finalizarea cercetarilor vor ramane in Constanta dupa care, cel mai probabil vor fi transferati la Centrul pentru Refugiati din Galati.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO