Referendumul pentru familie 2018. Liderii liberali au ieşit la vot duminică. Robu: „Nu mai sunt la fel de nonconformist”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 07 Octombrie 2018 10:44
Categorie: Stiri actuale
Ludovic Orban - referendum pentru familie

Referendumul pentru familie 2018. Președintele PNL, Ludovic Orban, a votat duminică la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Orban a votat într-o secție din Dâmbovița. El le-a spus jurnaliștilor că șeful PSD, Liviu Dragnea, „a confiscat” referendumul.

„Am participat la toate referendumurile. Particip și la acesta, pentru că ne-am luptat ca să dobândim dreptul de vot și pentru că dreptul de vot e fundamental într-o națiune. Și la acest referendum particip, pentru că referendumul e instituția cea mai puternică într-o democrație, prin intermediul căreia fiecare cetățean poate să se exprime direct asupra deciziilor pe care le ia o societate. Tema referendumul de azi e o temă extrem de importantă, este vorba despre cum este constituită celula de bază a societății, familia, mai precis inițiativa este de a deveni în Constituție modul în care se realizează căsătoria.

Aș spune câteva cuvinte despre modul în care s-a derulat campania, atât de o parte, cât și de alta. Resping orice fel de exagerare. De asemenea, deplâng implicarea total neoportună și nesinceră a lui Liviu Dragnea și a PSD-ului în acest referendum și le spun tututor românilor că acest referendum nu e al PSD, nici al lui Dragnea. E un referendum care ne privește pe fiecare din noi și prin care decidem modul în care va funcționa familia, în sensum moralei creștine.

Cred că cei care încurajează cetățenii să nu meargă la vot nu fac un bine democrației. Vor urma și alte referendumururi, orice fel de campanie făcută împotriva exercitării dreptului de vot nu face bine democrației. Resping orice politizare. Cred că pe orice temă importantă, nu trebuie să ne stabilim pozițiile în funcție de cea a PSD-ului sau a lui Liviu Dragnea.

Dacă Dragnea se bate cu cărămida în piept că e creștin, noi nu trebuie să ne facem musulmani. Sau dacă Dragnea spune că apără pădurile virgine, nu trebuie să punem mâna pe secure și să e tăiem. Pe fiecare temă, fiecare cetățean trebuie să se raporteze în conformitate cu propria conștiință. La acest referendum, am decis să particip la vot pentru că sunt creștin, sunt un familist convins și pentru că eu cred că trebuei să menținem familia în cadrul moralei creștine.

Referendumul nu e al PSD-ului, e o inițiativă cetățenească. Niciun partid politic nu a avut nimic de-a face. Nu ar trebui să își asume nimeni acest lucru. Singur, pe tot ce pune mâna Dragnea se ofilește, se compromite sau se distruge. Dacă nu se va aduna cvorumul, e vina lui Dragnea că a încercat să confiște inițiativa”, a spus Ludovic Orban.

Nicolae Robu: „Nu e oare păcat ca toată această cheltuială să fie de pomană?”

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că, deşi în general este o persoană nonconformistă, rămâne un tradiţionalist când este vorba despre familie.

„Deşi, în general, sunt un tip nonconformist şi sunt cunoscut ca atare, când este vorba de anumite lucruri, inclusiv de familie, sunt tradiţionalist şi ader la valorile consacrate de-a lungul timpului, ca valori specifice poporului nostru şi altor popoare", a afirmat Nicolae Robu.

Preşedintele PNL Timiş a mai subliniat că boicotarea referendumului nu este o alegere bună.

„Eu cred că această campanie dusă pentru neprezentare la vot, sub argumentul că s-au cheltuit bani degeaba, este total lipsită de logică. Bani cheltuiţi cu adevărat degeaba sunt dacă referendumul nici nu ajunge la vreo concluzie, de un fel sau de altfel, ci este invalidat", a adăugat Nicolae Robu.

El a explicat că era nevoie de acest referendum, pentru că legile se pot schimba relativ uşor, oricând, chiar printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului, printr-o majoritate parlamentară constituită ad-hoc, în timp ce „ceea ce se stabileşte prin referendum nu mai poate fi modificat decât tot prin referendum".

„Nu am spus că era o necesitate stringentă pentru România să se reglementeze aceste lucruri tocmai acum, dar dacă tot s-a ajuns să se organizeze referendumul în urma semnăturilor a trei milioane de cetăţeni ai României, atunci nu e oare păcat ca toată această cheltuială să fie de pomană şi referendumul să fie invalid?", a conchis Nicolae Robu.

Secțiile de votare s-au redeschis duminică, la ora 07.00, în a doua zi de referendum pentru modificarea familiei în Constituție. Astfel, cetățenii mai pot vota până la ora 21.00.

Prima zi a referendumului s-a încheiat cu o prezenţă de 5,72%, la urne venind 1.046.583 de votanţi din cei aproape 19 milioane de cetățeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ludovic Orban - referendum pentru familie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Referendumul pentru familie 2018. Prezenţă de aproape 270% încă de sâmbătă seara, la o secţie din Neamţ
Referendumul pentru familie 2018. Prezenţă de aproape 270% încă de sâmbătă seara, la o secţie din Neamţ
Referendumul pentru familie 2018. Secţii cu 2-3 votanţi pe oră. Ce s-a întâmplat la închiderea urnelor
Referendumul pentru familie 2018. Secţii cu 2-3 votanţi pe oră. Ce s-a întâmplat la închiderea urnelor
Referendumul pentru familie, invalidat. Prezența finală la vot este de 20,41%. HARTA INTERACTIVĂ pe județe
Referendumul pentru familie, invalidat. Prezența finală la vot este de 20,41%. HARTA INTERACTIVĂ pe județe
Referendumul pentru familie, 7 octombrie. Ludovic Orban, după vot: „Pe tot ce pune mâna Dragnea se ofilește”
Referendumul pentru familie, 7 octombrie. Ludovic Orban, după vot: „Pe tot ce pune mâna Dragnea se ofilește”
VIDEO PROTVPLUS.RO
incendiu
Momente de groază pentru o femeie de 81 de ani. Casa a fost cuprinsă de flăcări
Șofer oprit cu focuri de armă în Dâmboviţa. Descoperirea făcută apoi de poliție
O îngrijitoare româncă din Italia s-a aruncat în fața trenului. A rămas fără picioare
Pod prăbușit la Stoina, în Gorj, sunt victime. A fost activat planul roșu de intervenție
10.000 de lei pe zi pentru greviștii de la Electrolux. De unde provin banii
Un român a mers sute de km cu un microbuz ”fantomă”. Reacția ungurilor. FOTO și VIDEO
politia rutiera
Bolnavă de cancer din Arad, lăsată fără mașină și actele medicale. Apelul femeii
Percheziții la o rețea de proxenetism: 21 de femei, obligate să se prostitueze
Indivizi din Brăila arestați după ce au fost prinși în timp ce vindeau etnobotanice în parc
Simulare seism de 7,2 grade în România. Acțiunea pompierilor
Preotul care a bătut un elev, pentru că nu-şi făcea cruce, a fost angajat la alte 2 școli
Cum a fost găsită tânăra "extrem de periculoasă" vânată de poliție. Era "o amenințare"