Charlie Ottley, realizatorul documentarului ''Wild Carpathia'', s-a îndrăgostit iremediabil de România aşa că pregăteşte încă opt episoade despre ţară noastră.

Timp de 7 luni britanicul a traversat ţară cu motocicleta, a descoperit locuri de o frumuseţe rară, dar şi problemele lor. Aşa că vorbeşte pe şleau despre defrişări ilegale, dar şi despre clădiri care stau să cadă. Cele opt episoade vor fi difuzate în iarnă, la Pro TV.

Jurnalistul britanic a vizitat 8 zone ale ţării în care a descoperit poveşti deosebite de care ne vom bucura în seria intitulată "Savoarea României".

Charlie Ottley: "A fost uimitor, am cunoscut oameni minunaţi, locuri incredibile, dar şi castele care se prăbuşesc pentru că nimănui nu îi pasă de ele, fortăreţe care sunt acaparate de buruieni şi copaci. Am văzut zone în nordul Maramureşului în care pădurile sunt defrişate."

Cele 8 episoade vor fi dedicate aromelor, tradiţiilor şi modului de viaţă din ţară noastră. Întreagă aventură a fost filmată pe motocicletă.

Charlie Ottley: "Este ultimul loc din Europa care mai are atât de multă pădure şi atât de multă istorie. Am călătorit prin toată ţara, am făcut în jur de 17 mii de kilometri, din martie, în 7 luni. Motocicleta mea era să moară de 3 ori. Drumurile au fost foarte rele, cu multe gropi."

Charlie Ottley a devenit în ultimii ani unul dintre promotorii ţării noastre, alături de prinţul Charles.

Charlie Ottley: "Cred că prinţului Charles îi place să vină în România pentru că este o ţară minunată, este probabil ultima zona din Europa. Îl inspiră. Aşa era Marea Britanie în vremea lui Shakespear. Este un loc unic, cu o bogație atât de mare, de păduri rămase, o zonă cu o cultură a patrimoniilor şi arhitecturală foarte bogată, monumente, sate, peisaje, Toate acestea sunt atât de valoroase."

Noua serie va fi prezentată în premieră, la Pro TV din iarnă.