Printul Charles: "Poate lumea nu vede asta, dar Romania este o tara minunata, cu oameni remarcabili"


Ultimul update: Duminica 03 Noiembrie 2013 07:04
Data publicarii: Joi 31 Octombrie 2013 19:34
Categorie: Stiri externe
Printul Charles: Pasiunile romanilor sunt unice in...
Interviu cu realizatorii Wild Carpathia...

Este declaratia printului Charles in ''Wild Carpathia'', unul dintre cele mai frumoase documentare facute vreodata la noi.

Partea a treia a reportajului, numita "Wild Forever", aduce in atentie locurile minunate din nordul tarii, printre care manastirile din Bucovina.

''Pasunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european si mondial. N-am mai vazut ceva asemanator, n-a mai ramas asa ceva nicaieri. Sunt o bijuterie din coroana Romaniei. Poate oamenii nu vad asta, dar Romania este o tara minunata", spune printul Charles.

In documentar Printul Charles vorbeste cu multa admiratie si emotie despre romani de care se simte extrem de apropiat:
"Aici traiesc oameni remarcabili, care nu se dau batuti. Au trait experiente ingrozitoare, care i-au afectat foarte mult: cele doua razboaie mondiale si toate celelalte suferinte traite de la Al Doilea Razboi Mondial pana acum. Acesti oameni au trecut prin multe, au vazut multe suferinte, distrugeri, iar vietile le-au fost distruse".

Printul Charles a vorbit si despre restaurarea caselor vechi din Transilvania, zona unde si el detine mai multe proprietati

Printul Charles sustine ca autoritatile trebuie sa gaseasca solutii pentru a pastra nealterate valorile romanesti.

"Le suntem datori sa gasim o cale pentru un viitor mai bun, care sa le pastreze cultura, traditiile si valorile", mai spune Printul Charles.

"Wild Forever" incheie seria documentarelor ''Wild Carpathia", o productie a companiei britanice Almond Films, care va fi difuzat in intreaga lume de luna viiitoare, iar in Romania episodul va putea fi vizionat pe 8 noiembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO