Reacția TAROM după ce un mecanic a venit beat la serviciu, cu alcoolemie de peste 2 la mie
Compania TAROM a transmis un comunicat de presă cu privire la un angajat care a fost prins băut la serviciu.
După ce un raport a arătat că bărbatul - pe când se afla la serviciu în luna iulie - avea o alcoolemie de peste 2 la mie, TAROM precizează că angajatul a fost suspendat, iar de la 1 septembrie va fi concediat.
Grav este că bărbatul era mecanic și se ocupa de inspecții și intervenții tehnice la aeronave.
După incident toate aeronavele TAROM au fost verificate, pentru a se asigura că standardele au fost respectate.
Comunicatul TAROM
”Având în vedere articolele și materialele de presă care abordează cazul unui angajat al Direcției Tehnice TAROM, care și-a desfășurat activitatea în condiții neconforme pe Aeroportul Internațional Iași facem următoarele precizări:
1. În data de 25 iulie, la numai câteva ore după primirea raportului emis de autoritățile de la Iași, autorizarea de lucru a angajatului TAROM a fost retrasă și solicitarea de rechemare transmisă către acesta.
2. Pe loc s-au efectuat verificări la aeronavele TAROM cu plecare de pe Aeroportul Internațional Iași. Rezultatele au relevat faptul că nici o normă de siguranță nu a fost încălcată. Verificările noastre ne-au dus la concluzia că angajatul în cauză nu a lucrat efectiv la nici o aeronavă.
3. La nivelul angajatorului s-a constituit o comisie de disciplină.
4. Raporturile de muncă dintre TAROM și angajatul în cauză încetează, potrivit dispozițiilor legale, începând cu data de 1 septembrie a.c.
5. Din 24 iulie și până în prezent, salariatul nu a desfășurat nici un fel de activitate în cadrul companiei.
În final, dorim să subliniem faptul că aeronavele TAROM sunt verificate de o întreagă echipă tehnică, respectând toate normele de siguranță în aviație. Cazul de la Iași este regretabil și nu este reprezentativ pentru Direcția Tehnică TAROM. Mai mult decât atât, compania TAROM a acționat cu maximă celeritate pentru două obiective: în primul rând pentru verificarea acțiunilor pe care le-a desfășurat fostul nostru angajat și în al doilea rând, pentru încetarea raporturilor de muncă cu angajatul în cauză. TAROM are o politică de toleranță zero față de astfel de cazuri.”