Reactia Laurei Codruta Kovesi in cazul Gabriel Oprea: "Este un vot politic care blocheaza Justitia. O mama ramane sa astepte"


Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 10:37
Categorie: Stiri actuale
Laura Codruta Kovesi

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sustine ca in urma votului din Senat procurorii nu mai pot sa stabileasca raspunderea penala in cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea si ca, astfel, "o mama ramane sa astepte".

"Este un vot politic care blocheaza justitia. In urma acestui vot, DNA nu mai poate sa stabileasca raspunderea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa. Deci, o mama ramane sa astepte", a declarat Kovesi, la sosirea la CSM. Ea a mai precizat ca au mai fost precedente de acest fel, facand referire la dosarul fostului ministru de Externe, Titus Corlatean.

"Au mai fost astfel de precedente. Va reamintesc dosarul in care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlatean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut sa voteze la alegeri. Am deschis o investigatie, din nou, votul politic a blocat acea investigatie, motiv pentru care nu o sa putem sa administram probe si sa aflam ce s-a intamplat", a adaugat Kovesi.

Ea a precizat ca a venit la CSM pentru a sustine un procuror DNA cercetat disciplinar. "Eu am venit astazi doar sa o sustin pe colega noastra, este vorba de o cercetare disciplinara, in dosarul in care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne Toba si fostul sef al Directiei de Informatie si Protectie a MAI. Am venit doar sa imi sustin colega", a mentionat sefa DNA.

Potrivit ordinii de zi a sedintei de procurori in materie disciplinara, unul dintre cazurile discutate miercuri este si cel al Florentinei Mirica, procuror-sef serviciu in cadrul Sectiei de combatere a coruptiei a DNA.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO