Proiectul patinoarului din Parcul Romniceanu, depus oficial. Reacţia primăriei: "Eroare materială"

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 28 Decembrie 2017 13:56
Categorie: Actualitate

Controversatul proiect al patinoarului din Parcul Romniceanu, negat de primarii Gabriela Firea şi Daniel Florea, există deja în sistemul electronic de achiziţii publice, iar mai multe asociații îi acuză pe cei doi edili că au mințit.

Asociaţia civică Incotroceni a descoperit că pe data de 20.12.2017, Primăria Sectorului 5 a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), www.e-licitatie.ro anunțul de participare nr. 420309 si documentația de atribuire a “Contractului de prestări servicii, servicii pentru organizarea evenimentului cultural “Poveste de iarna pe patine”,  in conformitate cu prevederile HCLS 5 nr. 175/23.11.2017” prin procedură simplificată, conform prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizițiile publice. 

În acest moment, șantierul deschis în parc este, deocamdată, abandonat.

Primăria a încărcat în SEAP inclusiv schițele acestor patinoare, din schița aferenta Parcului Romniceanu rezultând că patinoarul din acest parc urmează să aibă o suprafață de 481 mp si o capacitate maxima de 110 persoane.  În document obiectivul e identificat chiar cu denumirea "Patinoar Parc Romniceanu".

Șeful arhitecților din București o avertizează pe Gabriela Firea că în parcul Cotroceni se construiește ilegal un patinoar

Primăria sectorului 5 susţine însă, într-un răspuns pentru Ştirile ProTV, că totul e o "eroare materială" care a fost îndreptată între timp şi că nu se amenajează niciun patinoar.

Legat de acest proiect, şeful arhitecților din București, arhitectul Șerban Sturza, a avertizat-o pe Gabriela Firea că în parcul din Cotroceni s-au făcut lucrări ilegale de amenajare a patinoarului -totul în mare grabă, înainte de Crăciun, fără ca locuitorii să fie consultați. În așteptarea unui răspuns de la edil, arhitectul a depus și o sesizare la Poliție. 

Gabriela Firea susţine însă că informaţiile referitoare la construirea unui patinoar în Parcul Romniceanu sunt ”o dezinformare”, în zonă efectuându-se lucrări de desfiinţare a unor elemente de joacă şi mobilier urban avariate. "Este o dezinformare, nu ar fi prima pe care o face această asociaţie şi ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanţă împotriva acestei maniere de a comunica informaţii toxice, informaţii neadevărate”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă

Şi Daniel Florea, primarul de sector, a precizat că  nu a solicitat niciun aviz si nicio autorizatie "pentru că acolo nu se va face nimic cu/fără o autorizație. Am dezafectat locul de joacă și am amenajat terenul pentru că era o zonă de potențial pericol pentru copii".

Vlad Cătună, membru al asociației Încotroceni: ”Nu înţelegem răspunsul dat de Primăria Sectorului 5, în continuare nişte scuze, mai ales după acuzaţiile pe care le-am primit ieri de la doamna primar general Gabriela Firea şi mai ales nişte explicaţii pentru comunitatea din Cotroceni."

Șerban Sturdza: ”Ca arhitect, nu pot să vă spun decât că o urma lăsată în teren trebuie să aibă la bază un proiect. Deci exista un proiect, proiectul ăla a fost dimensionat, are la bază nişte cantităţi de beton, de fier, de săpătură. Deci dacă este o eroare, este o eroare destul de bizară."

Firea, despre construirea unui patinoar în Parcul Romniceanu: „E o dezinformare”

Firea, despre construirea unui patinoar în Parcul Romniceanu: „E o dezinformare”

VIDEO PROTVPLUS.RO

permis, soferi, boli, ministerul sanatatii, cardiati, diabetici,

O femeie a încercat să iasă din țară cu un permis de conducere fals. Cât a plătit pentru document

O moldoveancă a rămas fără mere la Vamă. Mirosul care i-a alertat pe poliţişti

Bătrân din Vrancea, păcălit să dea jumătate de milion de lei pe o reparaţie inexistentă

Incidentul aviatic din judeţul Bacău, investigat de o comisie militară. Starea celor doi piloţi

Apelul lansat de un pescar gorjean pentru curățarea râului Jiu. Cum i-au răspuns oamenii

Scena a cedat la festivitatea de premiere de la "Mamaia Copiilor". Explicaţia oficialilor

slime

Jucăria care îi îmbolnăvește pe copii: „Părinții lor vor fi șocați să afle că sunt în pericol”

Trei bărbaţi, găsiţi la Vama Nădlac sub podeaua unui microbuz. Din ce ţară veneau

Fostul şef al DNA Ploieşti, audiat la Parchetul General. Acuzaţiile care i se aduc

Statutul aleşilor locali, discutat la CCR. Cei de la PMP susţin că îi defavorizează

Accident în judeţul Suceava, la ieşirea din Fălticeni. 4 vehicule s-au ciocnit

Bătrâni jefuiţi de 2 ori în trei ani. "Bănişorii mei, Marine! Cum te mai îngrop?"