Orasul in care 7 milioane de euro nu au fost suficienti pentru a construi un patinoar. Cum se antreneaza micutii sportivi

Ultimul update: Joi 18 Februarie 2016 07:23
Data publicarii: Luni 15 Februarie 2016 07:47
Categorie: Actualitate

Un patinoar ultra modern din Mures in care s-au investit peste 7 milioane de euro zace de ani de zile nefolosit pentru ca autoritatile nu mai au bani sa finalizeze ultimele lucrari.

Dureros este insa faptul ca acesta nu este singurul proiect de anvergura de care autoritatile au uitat. Un circuit pentru motociclisti, unic in Europa de Est, a fost abandonat, la fel, din lipsa de fonduri.

In tot acest timp, copii care vor sa devina sportivi de performanta nu au unde sa se antreneze, iar parintii lor au pornit o petitie online pentru a atrage atentia autoritatilor.

Cei mai mici sportivi din echipa de hochei a orasului Targu Mures nu au un patinoar unde sa se antreneze, asa ca iarna merg la cel municipal, deschis tuturor, iar vara schimba patinele cu rolele.

Parinte: "Avem nevoie de patinoar mai ales vara cand conditiile sunt asa cum sunt."

PROIECT DE LEGE. Romanii care nu se prezinta la medic ar putea fi nevoiti sa achite costul tratamentelor

Cladirea imensa unde trebuia sa functioneze cel mai modern patinoar din tara a fost gandita sa poata gazdui inclusiv concursuri internationale.

Mai mult, sala a fost proiectata in asa fel incat sa poata fi tranformata si in sala de baschet sau de volei. Ambitiosul proiect s-a "impotmolit" insa.

Nagy Arpad, antrenor hochei: "Lipseste, dotarea vestiarelor, birourilor, mantinela noua, plexiglas, deci ca sa poti face un concurs de talie internationala. Pe timpul verii suntem aici cu role."

Pana acum, investitiile se ridica la 7 milioane si jumatate de euro, dar mai este nevoie de inca 3. Satui sa mai astepte, locanicii au facut o petitie pentru a salva patinoarul.

Un alt proiect care a ramas deocamdata in aer, in zona, este circuitul pentru sporturile cu motor. Pista, in valoare de 55 de milioane de lei, trebuia sa fie gata in 2013.

Motociclist: "Am avut programat campionat european pe pista asta. Este turnat asfalt pe jumatate, cladirile sunt gata, din pacate probleme sunt acolo cu partea financiara."

Din cauza unor neintelegeri aparute intre autoritati si firma constructoare, lucrarile bat pasul pe loc.

Elek Andras, antrenorul lotului national de enduro din Romania: "Din pacate, in tara noastra exista foarte putine circuite inchise, multe concursuri se organizeaza ori in strainatate, ori pe aeroporturi."

Circuitul ar urma sa aiba o lungime de aproape 4 kilometri.
 

Cea mai mare centrala solara din lume, inaugurata in inima Saharei. Constructia din Maroc a costat 600 de milioane de euro

Cea mai mare centrala solara din lume, inaugurata in inima Saharei. Constructia din Maroc a costat 600 de milioane de euro

Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe, ultimul mesaj postat pe Facebook: „Voi continua să trollez demnitari, medici, profesori, popi, îngeri”

Andrei Gheorghe, jurnalistul cu un sfert de secol de experiență în presă. PORTRET

Bărbat aruncat în râu de un bărbat și o femeie, salvat de pompierii ISU

Un bărbat i-ar fi incendiat mașina nepotului, provocând pagube de mii de euro

Dezastru provocat de ploaia înghețată: o pădure uriașă a fost pusă la pământ

După ploaia înghețată, urmează un episod de ger în România. Oamenii, sfătuiți să iasă din case doar dacă au treburi urgente

Eduard Hellvig

Desecretizarea protocoalelor SRI. Claudiu Manda: ”Eduard Hellvig m-a sunat”

În loc să deszăpezească, a adormit în utilaj cu motorul pornit. VIDEO

11 localități, afectate de alunecările de teren: „Unde să mă duc? Mă doare sufletul”

Tânărul din Cluj-Napoca, acuzat că şi-a ucis bunica şi şi-a bătut crunt bunicul, internat la psihiatrie

Elevi eliminați de la simularea Bacalaureatului. Cum au fost prinși

Sentinţa în cazul femeii care şi-au ucis pruncul abia născut, redusă la jumătate