Produsele bio care au atras numeroși oameni la o piaţă volantă din Iași. „Sunt delicioase”
La Iaşi, programul „Ograda din cămară” a atras o mulţime de oameni.
Producătorii locali, cu sprijinul autorităţilor, au improvizat o piaţă volantă, unde cei interesaţi au avut ocazia să cumpere produse bio, preparate din carne afumată natural, pâine de casă, zacuscă de hribi şi să se răsfeţe cu limonadă rece, de lavandă şi afine.
Proiectul „Ograda din Cămară” a fost pe placul celor care caută produse naturale. Standurile montate în parc i-au atras rapid pe cumpărători, curioşi de oferta producătorilor locali. Iar atracţia principală a fost frigiderul cu afumături.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liliana Lungu, producător local: „Piept de porc afumat, cotlet, un muşchiuleţ foarte bun, piept de raţă crud uscat. Cel mai bine se cumpără pieptul de porc”.
Reporter: „Ce ați cumpărat?”
Cumpărător: „O bucată de piept condimentat, un borcănel de miere şi cam atât. E prima dată când am luat. O să încerc să văd diferenţa”.
Succes au avut şi salatele marinate, în diverse combinaţii, la preţuri accesibile.
Cumpărător: „Delicioase! Dovlecel, morcov şi ţelină, foarte bune!!! Noi locuim aici şi ar trebui mai des. Ne face plăcere să venim să cumpărăm”.
Gheorghe Roșca, producător local: „Avem, de exemplu, o sfeclă coaptă cu miez de nucă şi usturoi. Avem şi varianta de alge cu somon, dovlecel dulce-acrişor, orice caserolă este la 7 lei”.
Şi pâinea cu maia, făcută şi coaptă după reţeta bunicilor, s-a vândut cu 5-6 lei bucata, sau cea îmbogăţită cu fibre, la 14 lei kilogramul.
Cecilia Tugulia, producător local: „Conţine doar apă, faină, sare şi multă dragoste. Pâinea noastră nu rezistă la fel de mult cum rezistă cea de pe rafturile magazinelor”.
Irina Hoșliag, producător local: „Sunt crescute responsabil, fără chimicale şi cu gust. Suntem surprinşi de cum am fost primiţi”.
Pentru a face faţă temperaturilor, cei prezenţi s-au bucurat de o limonadă gustoasă, făcută din siropuri naturale.
Fetiță: „Mi-a plăcut cătina, era dulce, dar siropul de mure era mai acruţ”.
Cristian Ioniță, producător local: „Avem limonadă cu lavandă, cu afine, făcute din siropul pe care îl producem noi personal”.
Proiectul „Ograda din Cămară” va continua la Iaşi în diferite cartiere ale oraşului.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: iași, mancare, produse bio, producatori locali,
Dată publicare:
02-09-2019 08:47