Produsele bio care au atras numeroși oameni la o piaţă volantă din Iași. „Sunt delicioase”

×
Codul embed a fost copiat

La Iaşi, programul „Ograda din cămară” a atras o mulţime de oameni.

Producătorii locali, cu sprijinul autorităţilor, au improvizat o piaţă volantă, unde cei interesaţi au avut ocazia să cumpere produse bio, preparate din carne afumată natural, pâine de casă, zacuscă de hribi şi să se răsfeţe cu limonadă rece, de lavandă şi afine.

Proiectul „Ograda din Cămară” a fost pe placul celor care caută produse naturale. Standurile montate în parc i-au atras rapid pe cumpărători, curioşi de oferta producătorilor locali. Iar atracţia principală a fost frigiderul cu afumături.

Liliana Lungu, producător local: „Piept de porc afumat, cotlet, un muşchiuleţ foarte bun, piept de raţă crud uscat. Cel mai bine se cumpără pieptul de porc”.

Reporter: „Ce ați cumpărat?”

Citește și
Cum sunt păcăliți românii cu așa-zisele legume din grădină vândute în fața porții
Cum sunt păcăliți românii cu legume ”din grădină”, luate de fapt din centrele en-gros
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Cumpărător: „O bucată de piept condimentat, un borcănel de miere şi cam atât. E prima dată când am luat. O să încerc să văd diferenţa”.

Succes au avut şi salatele marinate, în diverse combinaţii, la preţuri accesibile.

Cumpărător: „Delicioase! Dovlecel, morcov şi ţelină, foarte bune!!! Noi locuim aici şi ar trebui mai des. Ne face plăcere să venim să cumpărăm”.

Gheorghe Roșca, producător local: „Avem, de exemplu, o sfeclă coaptă cu miez de nucă şi usturoi. Avem şi varianta de alge cu somon, dovlecel dulce-acrişor, orice caserolă este la 7 lei”.

Şi pâinea cu maia, făcută şi coaptă după reţeta bunicilor, s-a vândut cu 5-6 lei bucata, sau cea îmbogăţită cu fibre, la 14 lei kilogramul.

Cecilia Tugulia, producător local: „Conţine doar apă, faină, sare şi multă dragoste. Pâinea noastră nu rezistă la fel de mult cum rezistă cea de pe rafturile magazinelor”.

Irina Hoșliag, producător local: „Sunt crescute responsabil, fără chimicale şi cu gust. Suntem surprinşi de cum am fost primiţi”.

Pentru a face faţă temperaturilor, cei prezenţi s-au bucurat de o limonadă gustoasă, făcută din siropuri naturale.

Fetiță: „Mi-a plăcut cătina, era dulce, dar siropul de mure era mai acruţ”.

Cristian Ioniță, producător local: „Avem limonadă cu lavandă, cu afine, făcute din siropul pe care îl producem noi personal”.

Proiectul „Ograda din Cămară” va continua la Iaşi în diferite cartiere ale oraşului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Prețurile la carne în România, locul 3 în Europa raportat la venituri
Prețurile la carne în România, locul 3 în Europa raportat la venituri

Carnea pentru un grătar, de exemplu, costă cam 60% din media UE și la jumătate față de cea din Franța. Raportate, însă, la veniturile din țară, prețurile noastre sunt pe locul al treilea în Europa.

Cum sunt păcăliți românii cu legume ”din grădină”, luate de fapt din centrele en-gros
Cum sunt păcăliți românii cu legume ”din grădină”, luate de fapt din centrele en-gros

E vremea recoltei, iar țăranii și-au scos marfa la vânzare, în fața porții. Roșii, ardei, vinete și castraveți de toată frumusețea te îmbie să tragi pe dreapta, și să umpli portbagajul cu legume proaspete.

Legumele pentru conserve, tot mai scumpe. Explicațiile comercianților
Legumele pentru conserve, tot mai scumpe. Explicațiile comercianților

Deşi soarele de vară e încă prezent în vieţile noastre, gospodarii adevăraţi se gândesc deja la iarna rece, când cămara trebuie să fie plină de bunătăţi şi conserve delicioase.

Turist pus la muncă de ciobanii din Mărginime.
Turist pus la muncă de ciobanii din Mărginime. "E plăcut, dar ia mult timp"

Ciobanii din Mărginimea Sibiului s-au strâns la Festivalul Brânzei iar turiştii ademeniţi de ideea degustării unor sortimente autentice şi a unei țuici parfumate au venit în număr mare.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.