Priveghi la locul tragediei din Andronache. Rudele fetelor ucise în accident au aprins lumânări în memoria victimelor

Dată publicare: 01-03-2021 07:55
Dată actualizare: 01-03-2021 08:54


Duminică noapte, noapte, în cartierul Andronache din Bucureşti, au fost lacrimi şi tristeţe pentru zecile de persoane îndurerate, care au aprins câte o lumânare în memoria celor două fete zdrobite de o maşină.

 

Șoferița care a provocat tragedia le-ar fi spus anchetatorilor că a încurcat frâna cu accelerația. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede cum vine cu viteză spre un grup, în care se aflau mai mulți copii și adulți.
Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Rudele fetelor ucise, dar şi vecinii din cartier, au aprins câte o lumânare în amintirea celor două vieţi nevinovate. Pentru părinţii lor, au rămas doar lacrimile.

Rudele încă nu pot să înţeleagă cum a fost posibil să se producă o astfel de tragedie.

„N-am fost la faţa locului, m-au sunat ai mei, sora mea şi cumnaţii. Eu sunt unul din neamul lor şi am văzut şi la televizor, şi din câte am înţeles de la ei şi s-a văzut şi pe filmare... au venit de pe strada asta.. şi au intrat în stâlp...Fata mică, nepoata mea, era lângă stâlp cu fata de 21 de ani şi într-o fracţiune de secundă, nu a mai putut să mai facă nimic" a spus unchiul fetiţei de 6 ani decedate în accident.

Străzile din zonă sunt înguste, iar pentru a face stânga sau dreapta, în locul unde s-a produs accidentul, trebuie categoric să oprești. Virajul are 90 de grade, vizibilitatea laterală aproape inexistentă iar în față... sunt case. Și de aceea, poate, sunt șocante scenele surprinse de camera de supraveghere.

În zonă se aflau mai mulți copii și adulți. Cu doar câteva momente înaintea accidentului, chiar acolo parcase o altă maşină, din care au coborât trei tineri. Doar providența a făcut ca numărul victimelor să nu fie mai mare. În doar o fracţiune de secundă, fetiţa de 6 ani şi tânăra de 21, care stătea pe bordură, au fost strivite de vehiculul scăpat de sub control. Și care a mai retezat și un stâlp.

Martorii oculari susţin că maşina condusă de şoferiţă venea de pe Strada Fructelor, iar când a ajuns la intersecţia cu Strada Menţiunii, nu a încetinit, nu a virat nici drepta, nici stânga; şi-a continuat drumul lovind stâlpul şi surprizând cele două fete. Explicaţia dată de femeie e legată de o posibilă confuzie între frâna şi accelerație.

Au urmat minute-n șir de haos. Imediat după impact, se văd copiii fugind în toate direcțiile. Inclusiv o mogâldeață, care nu pare să aibă mai mult de doi ani...pe trotinetă. Îngroziți de scena la care abia au asistat, martorii au răbufnit. Unul dintre tineri s-a năpustit asupra maşinii și l-a luat la pumni pe soțul șoferiței, care tocmai coborâse.


Oamenii au încercat să scoată fetele de sub mașină

 

De același tratament a avut parte şi femeia, asaltată de alți indivizi. În scurt timp, strada s-a umplut de rudele și vecinii fetelor. Disperați, oamenii au încercat inclusiv să ridice vehiculul sub care zăceau victimele.

Puțin a lipsit ca o tragedie, provocată - bănuiesc anchetatorii - de lipsa de experienţă a şoferiţei, să fie urmată de alta, pornită din dorința de răzbunare. Este şi motivul pentru care cartierul Andronache a fost împânzit și de jandarmi, nu doar de cei care investighează accidentul.

Și care încearcă să înțeleagă cum a comis șoferița eroarea pe care o invocă. Mașina este ceea, popular, numim SUV mic, cu transmisie automată. Are, așadar, doar două pedale - frână și accelerație, prima dintre ele mai lată - care sunt apăsate, în mod normal, doar cu piciorul drept.

Claudiu Costea, Brigada Poliției Rutiere: „Ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat iar din impact a lovit doi pietoni care se aflau în proximitate."

Șoferiței i s-au recoltat și probe de sânge, pentru a vedea dacă băuse. După ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul Sfântul Pantelimon, a fost dusă la Brigada Rutieră pentru declaraţii. Este învinuită de ucidere din culpă, iar pedeapsa pe care ar putea să o primească, dacă este găsită vinovată, este de până la 10 ani de închisoare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO