Animație grafică. Cum a murit o tânără britanică la un concurs dur, de ATV în Cluj


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2019 19:42
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2019 18:42
Categorie: Stiri actuale

 Pasiunea pentru sporturile extreme i-a adus sfârşitul unei tinere de 24 de ani din Mare Britanie, care participa la unul dintre cele mai dure concursuri internaţionale de ATV-uri, din judeţul Cluj.

Într-o zonă riscantă, din munţii Vlădeasa, fata ar fi făcut o manevră greşită, iar vehiculul a căzut peste ea şi a ucis-o. Competiţia a fost oprită vineri, după ce alţi doi concurenţi s-au rănit. Poliţiştii investighează cazul.

Katie venise în România împreună cu tatăl şi soţul ei. Era pasionată de sporturi extreme şi ştia care sunt riscurile atunci când forţează limitele cu ATV-ul în zone periculoase, prin pădure.

Cum s-ar fi produs accidentul cu ATV-ul în Cluj

Pe un teren dificil, la poalele munţilor Vlădeasa - aproape de localitatea Săcuieu din Cluj - în timp ce participa la o probă, o eroare de pilotaj - aşa cum o descriu unii concurenţi - i-a fost fatală. S-a răsturnat într-o pantă, iar ATV-ul de 400 de kilograme s-a rostogolit peste ea.

Concurent: "Fata a pus frână în pantă. Aşa ceva nu se face. A fost o greşeală.”

Concurent: "S-a dat peste cap."

În urma accidentului, fata s-a rănit grav. Salvatorii au ajuns cu greu la ea. Panta unde s-a rastunat cu ATV-ul are o înclinaţie de 75 de grade.

Salvamont: "Am aşezat-o pe targă pentru că panta era foarte abruptă şi nu putea să stea în picioare."

Victima a fost dusă cu un elicopter SMURD la Spitalul din Târgu Mureş. Câteva ore mai târziu s-a stins.

Mariana Negoiță, purtător de cuvânt SCJU Târgu Mureș: "Traumatism toraco-abdominal, şoc hemoragic, stop cardiorespator, nerăspunzând la maneverele de resucitare."

Împrejurările în care s-a produs accidentul sunt investigate de poliţişti. Ancheta urmează să stabilească dacă organizatorii concursului au respectat toate regulile de siguranţă.

La rândul lor, cei resposanbili de competiţie susţin că participanţii, inclusiv tânăra din Marea Britanie care şi-a pierdut viaţa, au semnat un contract prin care şi-au asumat riscurile.

Oliver Renzler; organizator concurs: "Avea protecţie pentru că noi înainte de fiecare cursă verificam fiecare concurent....pentru că, constumul de protecţie este obligatoriu. Avea şi ea. Ambulanţa a ajuns imediat, dar nu ai ce să faci.."

Deşi organizatorii susţin că au fost respectate toate regulile - accidentele s-au ţinut lanţ de când a început concursul.

Zilele trecute, un concurent s-a rănit la picior, iar un altul a suferit mai multe leziuni după ce s-a răsturnat şi ATV-ul a luat foc.

După moartea tinerei din Marea Britanie, concursul a fost oprit. Colegii ei au ţinut un moment de reculegere.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Competiție cu final tragic. O tânără a murit strivită de ATV-ul pe care îl conducea
Şoferul unui ATV s-a ales cu arsuri grave după ce vehiculul pe care îl conducea a luat foc în mers
FULLSCREEN
Animație grafică. Cum a murit o tânără britanică la un concurs dur, de ATV în Cluj
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO