Măsură controversată a Primăriei Sectorului 4 pentru locurile de parcare. Ce spun șoferii
Primăria sectorului 4 din Bucureşti le permite şoferilor care au obţinut şi au plătit la zi locuri de parcare, să le blocheze toată ziua.
Trebuie să folosească, însă, un dispozitiv special, închiriat sau cumpărat, de la primărie. Măsură a stârnit deja controverse.
Unii şoferi se bucură că vor avea mereu locul asigurat, în timp ce alţii se întreabă, unde vor parca, în condiţiile în care, pentru fiecare loc de parcare din sector, se bat mai multe maşini.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Primăria sectorului 4 a adus acest sistem din China şi este gândit pentru cei care au o parcare de reşedinţă. Ajunşi cu maşina în faţa blocului, mai întâi apeşi pe butonul de pe o telecomandă specială. În acest moment aşa-numitul blocator a coborât şi a scos un sunet astfel că putem să parcăm maşina pe locul pe care l-am plătit la primărie. De altfel, primăria susţine că oricine are un loc de parcare de reşedinţă în sectorul 4 îşi poate cumpăra astfel de aparate sau le poate închiria cu 10 lei pe lună.
Dispozitivul pe baterii, ancorat în asfalt, costă 300 de lei cu tot cu montaj, dar trebuie cumpărat de la primărie. Are şi o alarmă, dacă este forţat.
Măsura a stârnit controverse
Măsura a stârnit controverse în sector. Unii şoferi spun că-şi vor lua blocatorul pentru că-şi găsesc mereu locul ocupat, deşi au plătit pentru el.
Dar majoritatea şoferilor vor avea de suferit. Locurile de parcare sunt oricum insuficiente şi vor deveni extrem de rare atunci când cele plătite la primărie vor fi blocate permanent.
În sector sunt 56 de mii de locuri de parcare. 80 la sută sunt de reşedinţă, iar restul - la liber sau cu plată pe marile bulevarde. Foarte puţine, în condiţiile în care în sector sunt înmatriculate 150 de mii de maşini. Primăria susţine că amenajează şi construieşte parcări, dar recunoaşte că este depăşită de numărul mare de autoturisme.
Daniel Băluţa, primarul sectorului 4: "Când cumpărăm o maşină pe lângă costul de cumpărare a acelei maşini, avem şi costuri accesorii. Tot aşa avem nevoie şi de un loc de parcare".
Reporter: "Și dacă nu-l avem? "
Daniel Băluţa, primarul sectorului 4: "Dacă nu avem, trebuie să reflectăm cu mare atenţie dacă este eficient ca într-un apartament de 2 camere cu 2 oameni sau 3 oameni să avem 3 sau patru maşini."
Locurile de parcare de reşedinţa din Bucureşti sunt ale chiriaşului 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Cel care le ocupa abuziv riscă o amendă şi de 1000 de lei.
Există o singură excepţie. În sectorul 3 puteţi parca 15 minute pe un loc de reşedinţa de luni până vineri, între orele 8 şi 18 dacă lăsaţi numărul de telefon la loc vizibil.
În Capitala există acum în medie 6 maşini pentru fiecare loc de parcare.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: parcare, masini parcate, controverse, dispozitiv, sectorul 4, daniel baluta,
Dată publicare:
12-04-2019 18:42