Șerban Michelle Antonio, șoferul care a fugit de Poliție, oferă primele explicații. De ce i-a sfidat pe polițiști
Șoferul care a fugit de poliție, după ce le-a râs în nas agenților, a fost plasat sub control judiciar, pentru două luni.
La audieri, tânărul le-a spus anchetatorilor că s-a temut să nu fie tras pe geam de jandarmi, motiv pentru care, nu a oprit. Tot el a povestit că a trecut printr-un episod de depresie, după pierderea unei persoane apropiate. La rândul lor, polițiștii vor să ceară o expertiză psihiatrică. Rămâne de văzut, dacă individul mai este apt să conducă, sau nu.
Şerban Michelle Antonio le-a spus polițiștilor că s-a temut să coboare din mașină ca să nu fie bruscat de jandarmii care au încercat fără succes să-i spargă geamul. După tot circul, tânărul a fost plasat sub control judiciar. Polițiștii au cerut însă verificarea istoricului său medical. Vor să vadă dacă nu cumva suferă de vreo boală psihică.
George Chițu, avocatul șoferului: „Temerea când au venit jandarmii și când au lovit cu acel obiect geamul i-a fost insuflată și a dorit să nu fie tras pe geam și încătușat la acel moment. Nervii aceia ai lui au condus la acest incident. Și-a dat seama prea târziu că a greșit dar din păcate, nu mai putem da timpul înapoi și nici el nu-l poate da.”
Mulți se întreabă însă de ce agenții care l-au oprit, nu au folosit armamentul din dotare.
Cosmin Andreica, sindicatul Europol: „Nu se putea folosi armamentul pentru faptul că era o intersecție foarte aglomerată, aveam foarte mulți participanți la trafic și de asemenea aveam foarte mulți pietoni în jur, lucru care evident, împiedică polițistul să utilizeze armamentul. Avem prevedere expresă în acest sens. De exemplu avem cazul de la Cluj, unde un coleg care a urmărit un astfel de fugar, a folosit armamentul a tras la pneul cauciucului, iar glonțul a ricoșat și a lovit o bătrână de 65 de ani de pe marginea drumului.”
Polițiștii și jandarmii ar fi avut la dispoziție doar un minut să acționeze şi nu erau dotați pentru intervenție.
Cosmin Andreica, sindicatul Europol: „Polițiștii și jandarmii români nu au dispozitive speciale să spargă geamul mașinii, acestea costă 40 de lei și ar aduce un beneficiu.”
Tânărul a obținut permisul la 18 ani. Cu alte cuvinte, conduce de șase ani. În trecut ar fi trecut și printr-un episod de depresie, dar s-a tratat.
Anchetatorii așteaptă acum rezultatele probelor toxicologice, care vor arăta dacă șoferul a consumat sau nu droguri în seara respectivă. Acestea vor ieși abia peste o săptămână. Între timp, tânărul trebuie să meargă la poliție de câte ori este chemat. El nu are voie să părăsească țara decât cu acordul procurorului, trebuie să anunțe dacă își schimbă domiciliul și să nu ia legătura cu nici o persoană implicată în dosar.