Primele concluzii în cazul accidentului de la Salina Prahova: șoferul ar fi avut viteză prea mare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 02 Aprilie 2018 16:45
Categorie: Stiri actuale

Se conturează primele concluzii în accidentul petrecut, duminică, în Salina Prahova, unde un microbuz cu 22 de pasageri s-a răsturnat într-o curbă, iar 17 persoane au ajuns la spital. Printre victime sunt zece copii.

Călătorii le-au mărturisit anchetatorilor că şoferul a condus cu viteză prea mare pe drumul şerpuit spre mină, deşi ei l-au tot rugat să încetinească. În plus, numărul pasagerilor din vehicul trebuia să fie de cel mult 18. Şoferul are dosar penal. Cei din maşină erau toţi israelieni, veniţi la noi în vacanţă.

Cei 22 de turişti israelieni spun că au trăit o experienţă traumatizantă. Voiau să viziteze Salina Prahova, dar nu au mai ajuns: şoferul microbuzului a condus cu viteza prea mare pe serpentine şi într-o curbă s-a răsturnat cu maşina.

Pasageră: „Nebun, nebun. Șofer nebun.”

18 persoane, cu vârste cuprinse între 2 şi 72 de ani, au fost rănite. 17 dintre ele au fost internate în spital. Dintre victime, 10 sunt copii.

Violeta Tănase, Spitalul de Urgenţă Ploieşti: „Au avut contuzii cranio-cerebrale minore contuzii ale membrelor, contuzii toraco abdominale. Mai sunt două femei reţinute pe secţia de neurochirurgie cu traumatisme.”

Potrivit legii, în microbuz nu aveau voie mai mult de 18 persoane, dar şoferul a hotărât să înghesuie 22.

David Dayan, reprezentant agenţie de turism: „Au fost multe plângeri împotriva şoferului, pentru că i-au spus înainte să nu conducă repede şi el a condus repede nu i-a păsat.”

Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: „Incidentul s-ar fi produs din cauza faptului că şoferul nu ar fi adaptat viteza în curbă. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.”

Incidentul este anchetat de poliţie, dar la faţa locului a venit şi ambasadorul israelian din România.

Şoferul este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.

În salina Slănic Prahova se coboară încă din 2014 cu microbuzul, pentru că atunci liftul s-a prăbuşit cu turişti şi nici până acum nu a fost reparat. Contractul pentru recondiţionare a fost câştigat, de fiecare dată, de o societate din Păuleşti, singura de altfel care a participat la licitaţie.

Constantin Melinte, director dezvoltare Regia Salrom: „Microbuzele au nişte condiţii pe care le-am impus prin caietele de sarcini. Ele îndeplinesc condiţiile tehnice, au verificările făcute. Cazul ăsta în particular chiar va fi analizat foarte atent.”

Anual, se fac în medie 11.000 de curse cu microbuzul.

Inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au verificat, luni, activitatea societăţii.

Tatăl patronului: „Maşinile în câteva luni de zile se fac praf. Nu mai rămâne nimic de ele. Sarea aia e nenorocită, mănâncă table cât ai antifona de mult, sarea e foarte periculoasă. Am înţeles că e drumul periculos, în curbă se merge pe sare. Vă daţi seama.”

În ceea ce priveşte starea răniților, aceştia se simt mai bine şi în curând vor fi externaţi. Toţi au declarat că nu îşi vor prelungi sejurul în România, ci vor pleca imediat acasă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Microbuz plin cu turiști străini, implicat într-un accident la Salina Slănic
Reprezentanţii Salina Turda au răspuns acuzaţiilor aduse de un bărbat care a urmat un tratament acolo
VIDEO PROTVPLUS.RO