Microbuz plin cu turiști străini, implicat într-un accident la Salina Slănic

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
accident slanic

Un microbuz în care se aflau 22 persoane, cetăţeni străini, s-a răsturnat, duminică, în timp ce se îndrepta către intrarea în Salina Slănic, aflată la 207 metri sub pământ.

UPDATE Un număr de 22 de turişti israelieni, printre care opt copii, implicaţi în accidentul care s-a produs, duminică după-amiază, în subteranul Salinei Slănic, au fost transportaţi la spital, ei suferind diverse traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Potrivit sursei citate, grupul de turişti israelieni era mai mare, însă doar cei 22 au coborât în salină.

Opt ambulanţe SAJ, dintre care două cu medic, dar şi echipaje ISU s-au deplasat la locul accidentului, dar nu se ştie câte persoane au fost rănite.

accident slanic

La faţa locului au fost trimise opt autospeciale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, dar şi o autospeciala de stingere, doua autospeciale de descarcerare, doua echipaje de prima ajutor SMURD şi o autospeciala pentru transport personal şi victime multiple.

Deocamdată, nu se cunoaşte câte persoane au fost rănite şi care este starea acestora.

Liftul care cobora vizitatorii în mină s-a defectat în anul 2014, după ce s-a prăbuşit din cauza supraîncărcării, iar de atunci instalaţia nu a fost repusă în funcţiune.

În acest moment, transportul către salină se face cu microbuze ale unei societăţi private de transport care coboară printr-un tunel de aproximativ două sute de metri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO