Robert Negoiţă, audiat în dosarul de plagiat. Edilul se declară nevinovat
Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, este la un pas să fie trimis în judecată pentru că ar fi plagiat în teza sa de doctorat. Social democratul a aflat miercuri ce spun experţii în cazul său şi respinge acuzaţia.
Edilul declară că nu înţelege de ce este bănuit de o ilegalitate, câtă vreme a avut un îndrumător ca să devină doctor în ştiinţe juridice.
Robert Negoiță: ”E gata expertiză. Nu am stat să o citesc. Am luat la cunoştinţă. Nu mă aştept la nimic. Nu am plagiat."
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Robert Negoiță şi-a prezentat lucrarea de doctorat în 2012. Teza i-a netezit drumul către titlul de Doctor în ştiinţe juridice la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. Un efort pe măsură, dacă ţinem cont că a terminat liceul la 31 de ani. Nu s-a grăbit să îşi obţină diploma pentru că a fost ocupat să câştige bani, după cum spune chiar el.
Titlul de doctor a fost contestat atunci când societatea civilă a descoperit că Negoiță ar fi cules pasaje ample din lucrări ale altor specialişti în economie, fără să citeze sursa. Plângerea a ajuns la Parchetul General, care a început o anchetă.
”Lucrarea atinge toate standardele academice?
Nu ştiu chestia asta. Eu am avut conducător. O universitate care mi-a spus cum se face şi aşa am făcut.”
Procurorii au cerut opinia unor experţi care, susţin surse apropiate de anchetă, ar confirma bănuiala. Printre autorii ale căror texte apar în teza de doctorat al lui Negoiță se număra guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, un consilier prezidenţial pe probleme economice, dar şi numeroşi specialişti care au publicat de-a lungul timpului diferite studii.
Autorii care se consideră afectaţi de lucrarea primarului Sectorului 3 au dreptul să se constituie părţi civile şi să pretindă despăgubiri. Dacă va fi găsit vinovat printr-o decizie judecătorească definitivă, Robert Negoiță riscă până la 5 ani de închisoare sau zece milioane de lei amendă.
Sursa: Pro TV
Etichete: primar, plagiat, robert negoita, audieri, sectorul 3,
Dată publicare:
23-05-2018 10:31