Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoita este un PLAGIAT. Reactia primarului: "Nu am niciun regret"

Ultima actualizare: 27-07-2016 07:45

Robert Negoita, primarul sectorului 3, a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Este concluzia la care a ajuns Comisia de Etica a Academiei de Politie.

Institutia a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor sa ii retraga lui Negoita titlul de doctor in Stiinte Juridice. Decizia l-a lasat pe cel vizat total indiferent. "Nu am avut nici macar o data vreun folos sau avantaj de la aceasta teza, asa ca nu am niciun regret", ne-a declarat edilul care a terminat liceul la 31 de ani.

Lucrarea de doctorat "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social", semnata de Robert Negoita, a fost copiata - sustin cei din Comisia de Etica a Academiei de Politie. Primarul sectorului 3 a primit cu nonsalanta vestea.

"Nu am niciun regret ca acet lucru se va intampla. Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta "moda" a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum si din care am invatat o lectie importanta: singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa! Mi-am asumat acest principiu in calitate de primar dar, din pacate, nu l-am avut in vedere din perspectiva academica. Tocmai de aceea, ma voi supune deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), daca acesta va decide sa imi retraga titlul de doctor."

Robert Negoita a terminat liceul la 31 de ani. Apoi, in doar 6 ani, era deja inscris la scoala de doctorat a Academiei de Politie. Intre timp, terminase la doua universitati private Facultatea de Drept si Facultatea de Economie a turismului.

Anuntul academiei vine la cateva zile, dupa ce ministrul educatiei a avut o pozitie ferma in ceea ce priveste plagiatele. 9 absolventi ai Scolii Doctorale din Cadrul Academiei Nationale de Informatii, Mihai Viteazul, au renuntat la titlul de doctor, insa titlurile nu pot fi retrase decat dupa analizarea lucrarilor si constatarea plagiatelor.

Noul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a cerut Academiei Nationale de Informatii fie retragerea tezelor de doctorat suspectate de plagiat, fie asumarea lor.

In plus, in luna septembrie ar urma sa inceapa o evaluare a scolilor doctorale din Romania, un program pe care ministerul il considera esential pentru recredibilizarea invatamantului doctoral.

Povestea plagiatului lui Robert Negoita a fost dezvaluita in luna mai, de jurnalista Emilia Sercan. Verdictul final in acest caz va fi dat de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. O decizie a institutiei este asteaptata si in ceea ce priveste lucrarile de doctorat semnate de fostul vicepremier Gabriel Oprea, ministrul de Interne Petre Toba si primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO