Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoita este un PLAGIAT. Reactia primarului: "Nu am niciun regret"


Ultimul update: Miercuri 27 Iulie 2016 07:45
Data publicarii: Duminica 24 Iulie 2016 09:33
Categorie: Stiri actuale

Robert Negoita, primarul sectorului 3, a plagiat in lucrarea sa de doctorat. Este concluzia la care a ajuns Comisia de Etica a Academiei de Politie.

Institutia a cerut Consiliului National de Atestare a Titlurilor sa ii retraga lui Negoita titlul de doctor in Stiinte Juridice. Decizia l-a lasat pe cel vizat total indiferent. "Nu am avut nici macar o data vreun folos sau avantaj de la aceasta teza, asa ca nu am niciun regret", ne-a declarat edilul care a terminat liceul la 31 de ani.

Lucrarea de doctorat "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social", semnata de Robert Negoita, a fost copiata - sustin cei din Comisia de Etica a Academiei de Politie. Primarul sectorului 3 a primit cu nonsalanta vestea.

"Nu am niciun regret ca acet lucru se va intampla. Singurul lucru pe care il regret este acela de a ma fi lasat tentat, in trecut, de aceasta "moda" a titlurilor academice. Este un episod pe care mi-l asum si din care am invatat o lectie importanta: singurele realizari notabile sunt cele construite pe o baza sanatoasa! Mi-am asumat acest principiu in calitate de primar dar, din pacate, nu l-am avut in vedere din perspectiva academica. Tocmai de aceea, ma voi supune deciziei Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), daca acesta va decide sa imi retraga titlul de doctor."

Robert Negoita a terminat liceul la 31 de ani. Apoi, in doar 6 ani, era deja inscris la scoala de doctorat a Academiei de Politie. Intre timp, terminase la doua universitati private Facultatea de Drept si Facultatea de Economie a turismului.

Anuntul academiei vine la cateva zile, dupa ce ministrul educatiei a avut o pozitie ferma in ceea ce priveste plagiatele. 9 absolventi ai Scolii Doctorale din Cadrul Academiei Nationale de Informatii, Mihai Viteazul, au renuntat la titlul de doctor, insa titlurile nu pot fi retrase decat dupa analizarea lucrarilor si constatarea plagiatelor.

Noul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, a cerut Academiei Nationale de Informatii fie retragerea tezelor de doctorat suspectate de plagiat, fie asumarea lor.

In plus, in luna septembrie ar urma sa inceapa o evaluare a scolilor doctorale din Romania, un program pe care ministerul il considera esential pentru recredibilizarea invatamantului doctoral.

Povestea plagiatului lui Robert Negoita a fost dezvaluita in luna mai, de jurnalista Emilia Sercan. Verdictul final in acest caz va fi dat de Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare. O decizie a institutiei este asteaptata si in ceea ce priveste lucrarile de doctorat semnate de fostul vicepremier Gabriel Oprea, ministrul de Interne Petre Toba si primarul din Voluntari, Florentin Pandele.

 

Reactii la lista datornicilor ANAF. Ce sume au de platit Robert Negoita, Regele Mihai sau fostul ministru al Finantelor
Reactii la lista datornicilor ANAF. Ce sume au de platit Robert Negoita, Regele Mihai sau fostul ministru al Finantelor
Robert Negoita, audiat in dosarul in care sunt cercetati Liviu Dragnea si Bombonica. Ce a recunoscut in fata procurorilor
Robert Negoita, audiat in dosarul in care sunt cercetati Liviu Dragnea si Bombonica. Ce a recunoscut in fata procurorilor
Robert Negoita, cercetat de DNA pentru evaziune. Edilul ar fi adus statului un prejudiciu de 77 de milioane de lei
Robert Negoita, cercetat de DNA pentru evaziune. Edilul ar fi adus statului un prejudiciu de 77 de milioane de lei
VIDEO PROTVPLUS.RO
incendiu zoo
Incendiu puternic la Grădina Zoologică din Sibiu. Starea animalelor
Incendiu izbucnit la o școală din Timiș. De la ce au pornit flăcările
Motivul pentru care bisericile fortificate din Transilvania sunt date în chirie
Turist pus la muncă de ciobanii din Mărginime. "E plăcut, dar ia mult timp"
Campanii de sterilizare gratuită a animalelor, în Mureş. Proprietarii riscă amenzi uriașe
Viorica Dăncilă, aşteptată să-i trimită luni propunerile de remaniere lui Klaus Iohannis
Show incendiar AfterHills. Ce vedetă internațională a concertat în Moldova
Show incendiar la AfterHills. Ce vedetă internațională a concertat în Moldova
Cutremur în România, luni dimineață. La ce adâncime s-a produs
Turiști canadieni, blocați pe munte. De ce nu sau vrut să urmeze marcajele
Mărturia unor săteni din Argeş care s-au luptat cu ursul cu topoarele. "M-am trântit cu el"
Cum a încercat un tată din Dâmbovița să mușamalizeze o crimă din propria familie
Un mort și 4 răniți, într-un accident în Constanța. ”Am văzut praful, când a ieşit din el”