Robert Negoita, audiat de procurori in dosarul in care e acuzat de plagiat in lucrarea de doctorat. "Toata lumea o facea"


Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 10:25
Categorie: Stiri actuale

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a dat miercuri primele explicatii oficiale in dosarul penal deschis de Parchetul General, in care se fac cercetari pentru acuzatii de plagiat.

Edilul, el insusi doctor al Academiei de Politie, a fost pus pe lista celor care sunt acuzati ca nu ar fi primit pe drept titlul stiintific.

"N-am obtinut niciun avantaj. Vreti sa va mai spun o data? Ma ascultati? Nu am obtinut niciodata niciun avantaj, nici nu l-am pus in CV-urile mele... Daca nu era chestia aceasta, niciunul dintre dvs. nu stia ca sunt doctorand... Mi s-a parut o chestiune interesanta si, daca poti s-o faci, toata lumea o facea", a spus Robert Negoita.

Pe 24 iulie, Ministerul Educatiei a anuntat ca Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Politie 'Alexandru Ioan Cuza', punct de vedere in care se constata plagiatul in cazul lucrarii de doctorat a lui Robert Negoita si se recomanda retragerea titlului de doctor.

La randul sau, Robert Negoita a confirmat procedura demarata de Comisia de Etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" pentru a i se retragere titlul de doctor pe motiv de plagiat, el afirmand ca singurul sau regret este ca s-a lasat tentat, in trecut, de aceasta "moda" a titlurilor academice.

Robert Negoita a devenit doctor in Stiinte Juridice in anul 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", cu teza de doctorat "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social".

Jurnalista Emilia Sercan a dezvaluit ca lucrarea de doctorat semnata de Robert Negoita este integral plagiata, fiind copiata de pe Internet si site-uri de socializare.

Doctorul Robert Negoita are deocamdata calitatea de martor in acest dosar, insa nimic nu ii garanteaza ca, dupa efectuarea altor audieri si dupa evaluarea tuturor probelor, statutul sau nu se va modifica in cel de suspect. Si asta cu siguranta nu pentru ca in declaratia scrisa a folosit doar majuscule si nici pentru ca nu a utilizat cratima, asa cum a invatat in clasele primare.

Fostul premier Victor Ponta si fostii ministri de Interne Gabriel Oprea si Petre Toba sunt si ei pe lista celor acuzati ca si-ar fi luat doctoratele necinstit.

Noua
Noua "lista a rusinii" publicata de ANAF: Regele Mihai si-a platit datoria uriasa, cea a lui Becali a crescut
VIDEO PROTVPLUS.RO
crima, galati, elevi, seminaristi, teologie
Mărturisirea elevilor care au ucis un bărbat cu o violenţă ieşită din comun, în Galați
România, te iubesc: Ce măsuri trebuie să ia de urgență viitorii lideri ai UE
40 de localități afectate de furtuni. Cazul tragic al ambulanței blocate în noroi în Vaslui
Ancheta semaforului ”sabotat” din Capitală a fost clasată. Anchetatorii nu au găsit dovezi
Remorca unui TIR plin cu schele metalice s-a desprins şi a spulberat trei mașini, în Argeș
Poza făcută de soldații români înainte de atacul cu bombă din Afganistan. Starea răniților
accident Dâmbovița
O maşina s-a ciocnit de o cisternă, în Dâmbovița. Trei persoane au fost rănite
Bărbat omorât de un tânăr de 24 de ani, în Galați. Ipoteza criminaliștilor
Nou cutremur în România. S-a produs la o adâncime de 123 km
Cioban lovit de fulger în timpul unei furtuni, în Brăila. Bărbatul mulgea oile
Cea mai mare navă de căutare de diamante din lume, în lucru la Șantierul Naval din Mangalia
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați