Robert Negoita, audiat de procurori in dosarul in care e acuzat de plagiat in lucrarea de doctorat. "Toata lumea o facea"


Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 10:25
Categorie: Stiri actuale

Primarul sectorului 3, Robert Negoita, a dat miercuri primele explicatii oficiale in dosarul penal deschis de Parchetul General, in care se fac cercetari pentru acuzatii de plagiat.

Edilul, el insusi doctor al Academiei de Politie, a fost pus pe lista celor care sunt acuzati ca nu ar fi primit pe drept titlul stiintific.

"N-am obtinut niciun avantaj. Vreti sa va mai spun o data? Ma ascultati? Nu am obtinut niciodata niciun avantaj, nici nu l-am pus in CV-urile mele... Daca nu era chestia aceasta, niciunul dintre dvs. nu stia ca sunt doctorand... Mi s-a parut o chestiune interesanta si, daca poti s-o faci, toata lumea o facea", a spus Robert Negoita.

Pe 24 iulie, Ministerul Educatiei a anuntat ca Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Politie 'Alexandru Ioan Cuza', punct de vedere in care se constata plagiatul in cazul lucrarii de doctorat a lui Robert Negoita si se recomanda retragerea titlului de doctor.

La randul sau, Robert Negoita a confirmat procedura demarata de Comisia de Etica a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" pentru a i se retragere titlul de doctor pe motiv de plagiat, el afirmand ca singurul sau regret este ca s-a lasat tentat, in trecut, de aceasta "moda" a titlurilor academice.

Robert Negoita a devenit doctor in Stiinte Juridice in anul 2012, la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", cu teza de doctorat "Criza economico-financiara si impactul acesteia asupra echilibrului social".

Jurnalista Emilia Sercan a dezvaluit ca lucrarea de doctorat semnata de Robert Negoita este integral plagiata, fiind copiata de pe Internet si site-uri de socializare.

Doctorul Robert Negoita are deocamdata calitatea de martor in acest dosar, insa nimic nu ii garanteaza ca, dupa efectuarea altor audieri si dupa evaluarea tuturor probelor, statutul sau nu se va modifica in cel de suspect. Si asta cu siguranta nu pentru ca in declaratia scrisa a folosit doar majuscule si nici pentru ca nu a utilizat cratima, asa cum a invatat in clasele primare.

Fostul premier Victor Ponta si fostii ministri de Interne Gabriel Oprea si Petre Toba sunt si ei pe lista celor acuzati ca si-ar fi luat doctoratele necinstit.

Noua
Lucrarea de doctorat a lui Robert Negoita este un PLAGIAT. Reactia primarului:
VIDEO PROTVPLUS.RO