Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, audiat în calitate de martor într-un dosar privind intabularea unui bloc
Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a fost audiat, luni, la o secţie de Poliţie din Capitală, în calitate de martor într-un dosar privind intabularea unui bloc nou.
Edilul a declarat că certificatul de edificare pe care l-a semnat este diferit de înregistrarea la cadastru.
Mihaiu a mai spus că autorizaţia de construire a fost emisă în mandatul anterior, iar procesul verbal de recepţie a lucrării a fost semnat de către un inspector din cadrul Primăriei Sectorului 2 care încă lucrează în instituţie. În funcţie de cursul anchetei, edilul va vedea ce măsuri se impun a fi luate cu privire la acest lucrător al Primăriei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Documentele pe care le au constructorii nu sunt aceleaşi cu documentele care au fost autorizate. E o anchetă penală în curs. Noi colaborăm, eu colaborez cu tot ceea ce se poate şi e important de spus că noi verificăm toate documentele care ajung la noi şi, din punctul meu de vedere, tot ceea ce am făcut a fost sută la sută legal. Este vorba de o autorizaţie de construire emisă în mandatul anterior cu un certificat de edificare emis în mandatul meu. În acest mandat există nişte suspiciuni pentru că, faţă de certificatul de edificare, înregistrarea la cadastru este diferită”, a afirmat Radu Mihaiu, potrivit News.ro.
Primarul Sectorului 2 a adăugat că nu el a formulat această plângere.
„Nu, nu am formulat eu plângerea aceasta. Încă o dată vreau să menţionez că este o diferenţă între certificatul de edificare şi ceea ce a fost intabulat la cadastru. Semnătura mea apare pe certificatul de edificare. Procesul verbal de recepţie a fost semnat de către o persoană din Primărie, un inspector din cadrul Primăriei, dar mai mult de atât nu pot să spun. În acest moment da, mai lucrează la Primărie. Nu a fost suspendat. Nu am avut până acum niciun motiv să facem acest lucru. O să vedem în funcţie de cursul acestei anchete”, a completat Mihaiu.
El a adăugat că nu a fost la faţa locului la acea edificare.
”Nu eu am fost la faţa locului. Nu poate primarul să meargă la toate edificările. De aceea există inspectori, de aceea există aparatul de specialitate, să fie alţi oameni care se duc acolo şi văd realitatea factică a acestor cazuri”, a mai explicat edilul de sector.
Întrebat dacă arhitectul şef este vizat de această anchetă, Mihaiu a răspuns: „Nu am cunoştinţă despre acest lucru în acest moment”.
„Arhitectul şef este cosemnatar, la fel ca primarul, pe documentul de atestare a edificării. Cu acel certificat proprietarul, dezvoltatorul poate merge către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, deci către cadastru, să îşi intabuleze clădirea, ceea ce înţeleg că ar fi făcut”, a conchis Radu Mihaiu.
Zece percheziţii au loc luni în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, într-un dosar în care angajaţi din cadrul unor instituţii ar fi fost determinaţi să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil neconform cu autorizaţia de construire, având un etaj în plus. Cei implicaţi sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, 12 persoane urmând să fie duse la audieri.
Conform sursei citate, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituţii publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din Bucureşti şi a unor suprafeţe vădit mai mari decât suprafeţele prevăzute în autorizaţia de construire.
Comisia de recepţie a inclus beneficiarul imobilului nou şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Primăriei Sectorului 2.
Surse din anchetă afirmă că în acest dosar sunt implicaţi şi lucrători ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti.
Beneficiarul imobilului situat în Sectorul 2 al Capitalei ar fi construi un etaj în plus şi ar fi intabulat şi o suprafaţă mai mare a apartamentelor. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.