Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, audiat în calitate de martor într-un dosar privind intabularea unui bloc

Radu Mihaiu
Agerpres

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a fost audiat, luni, la o secţie de Poliţie din Capitală, în calitate de martor într-un dosar privind intabularea unui bloc nou.

 

Edilul a declarat că certificatul de edificare pe care l-a semnat este diferit de înregistrarea la cadastru.

Mihaiu a mai spus că autorizaţia de construire a fost emisă în mandatul anterior, iar procesul verbal de recepţie a lucrării a fost semnat de către un inspector din cadrul Primăriei Sectorului 2 care încă lucrează în instituţie. În funcţie de cursul anchetei, edilul va vedea ce măsuri se impun a fi luate cu privire la acest lucrător al Primăriei.

Documentele pe care le au constructorii nu sunt aceleaşi cu documentele care au fost autorizate. E o anchetă penală în curs. Noi colaborăm, eu colaborez cu tot ceea ce se poate şi e important de spus că noi verificăm toate documentele care ajung la noi şi, din punctul meu de vedere, tot ceea ce am făcut a fost sută la sută legal. Este vorba de o autorizaţie de construire emisă în mandatul anterior cu un certificat de edificare emis în mandatul meu. În acest mandat există nişte suspiciuni pentru că, faţă de certificatul de edificare, înregistrarea la cadastru este diferită”, a afirmat Radu Mihaiu, potrivit News.ro.

Primarul Sectorului 2 a adăugat că nu el a formulat această plângere.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Nu, nu am formulat eu plângerea aceasta. Încă o dată vreau să menţionez că este o diferenţă între certificatul de edificare şi ceea ce a fost intabulat la cadastru. Semnătura mea apare pe certificatul de edificare. Procesul verbal de recepţie a fost semnat de către o persoană din Primărie, un inspector din cadrul Primăriei, dar mai mult de atât nu pot să spun. În acest moment da, mai lucrează la Primărie. Nu a fost suspendat. Nu am avut până acum niciun motiv să facem acest lucru. O să vedem în funcţie de cursul acestei anchete”, a completat Mihaiu.

El a adăugat că nu a fost la faţa locului la acea edificare.

Nu eu am fost la faţa locului. Nu poate primarul să meargă la toate edificările. De aceea există inspectori, de aceea există aparatul de specialitate, să fie alţi oameni care se duc acolo şi văd realitatea factică a acestor cazuri”, a mai explicat edilul de sector.

Întrebat dacă arhitectul şef este vizat de această anchetă, Mihaiu a răspuns: „Nu am cunoştinţă despre acest lucru în acest moment”.

Arhitectul şef este cosemnatar, la fel ca primarul, pe documentul de atestare a edificării. Cu acel certificat proprietarul, dezvoltatorul poate merge către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, deci către cadastru, să îşi intabuleze clădirea, ceea ce înţeleg că ar fi făcut”, a conchis Radu Mihaiu.

Zece percheziţii au loc luni în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, într-un dosar în care angajaţi din cadrul unor instituţii ar fi fost determinaţi să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil neconform cu autorizaţia de construire, având un etaj în plus. Cei implicaţi sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, 12 persoane urmând să fie duse la audieri.

Conform sursei citate, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituţii publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din Bucureşti şi a unor suprafeţe vădit mai mari decât suprafeţele prevăzute în autorizaţia de construire.

Comisia de recepţie a inclus beneficiarul imobilului nou şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Primăriei Sectorului 2.

Surse din anchetă afirmă că în acest dosar sunt implicaţi şi lucrători ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti.

Beneficiarul imobilului situat în Sectorul 2 al Capitalei ar fi construi un etaj în plus şi ar fi intabulat şi o suprafaţă mai mare a apartamentelor. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
O avarie majoră a lăsat Craiova în frig. Zeci de mii de oameni și fabrica Ford au rămas fără căldură
O avarie majoră a lăsat Craiova în frig. Zeci de mii de oameni și fabrica Ford au rămas fără căldură

O avarie puternică la unul dintre cazanele societății care livrează energie termică în Craiova a lăsat 40.000 de apartamente fără căldură.

Sărbători de iarnă pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Cât costă un pachet de Crăciun sau de Revelion pentru o persoană
Sărbători de iarnă pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Cât costă un pachet de Crăciun sau de Revelion pentru o persoană

Dacă n-ați planificat încă sejurul pentru sărbătorile de iarnă, aflați că pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov gradul de ocupare este de 60%.

UE impune reguli stricte pentru combaterea defrișărilor ilegale. România, surprinzător, în categoria „fără risc”
UE impune reguli stricte pentru combaterea defrișărilor ilegale. România, surprinzător, în categoria „fără risc”

Uniunea Europeană impune reguli stricte. O serie de produse nu vor putea fi vândute în statele membre dacă provin din păduri defrișate sau degradate.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.