Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, audiat în calitate de martor într-un dosar privind intabularea unui bloc

Radu Mihaiu
Agerpres

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a fost audiat, luni, la o secţie de Poliţie din Capitală, în calitate de martor într-un dosar privind intabularea unui bloc nou.

 

Edilul a declarat că certificatul de edificare pe care l-a semnat este diferit de înregistrarea la cadastru.

Mihaiu a mai spus că autorizaţia de construire a fost emisă în mandatul anterior, iar procesul verbal de recepţie a lucrării a fost semnat de către un inspector din cadrul Primăriei Sectorului 2 care încă lucrează în instituţie. În funcţie de cursul anchetei, edilul va vedea ce măsuri se impun a fi luate cu privire la acest lucrător al Primăriei.

Documentele pe care le au constructorii nu sunt aceleaşi cu documentele care au fost autorizate. E o anchetă penală în curs. Noi colaborăm, eu colaborez cu tot ceea ce se poate şi e important de spus că noi verificăm toate documentele care ajung la noi şi, din punctul meu de vedere, tot ceea ce am făcut a fost sută la sută legal. Este vorba de o autorizaţie de construire emisă în mandatul anterior cu un certificat de edificare emis în mandatul meu. În acest mandat există nişte suspiciuni pentru că, faţă de certificatul de edificare, înregistrarea la cadastru este diferită”, a afirmat Radu Mihaiu, potrivit News.ro.

Primarul Sectorului 2 a adăugat că nu el a formulat această plângere.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Nu, nu am formulat eu plângerea aceasta. Încă o dată vreau să menţionez că este o diferenţă între certificatul de edificare şi ceea ce a fost intabulat la cadastru. Semnătura mea apare pe certificatul de edificare. Procesul verbal de recepţie a fost semnat de către o persoană din Primărie, un inspector din cadrul Primăriei, dar mai mult de atât nu pot să spun. În acest moment da, mai lucrează la Primărie. Nu a fost suspendat. Nu am avut până acum niciun motiv să facem acest lucru. O să vedem în funcţie de cursul acestei anchete”, a completat Mihaiu.

El a adăugat că nu a fost la faţa locului la acea edificare.

Nu eu am fost la faţa locului. Nu poate primarul să meargă la toate edificările. De aceea există inspectori, de aceea există aparatul de specialitate, să fie alţi oameni care se duc acolo şi văd realitatea factică a acestor cazuri”, a mai explicat edilul de sector.

Întrebat dacă arhitectul şef este vizat de această anchetă, Mihaiu a răspuns: „Nu am cunoştinţă despre acest lucru în acest moment”.

Arhitectul şef este cosemnatar, la fel ca primarul, pe documentul de atestare a edificării. Cu acel certificat proprietarul, dezvoltatorul poate merge către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, deci către cadastru, să îşi intabuleze clădirea, ceea ce înţeleg că ar fi făcut”, a conchis Radu Mihaiu.

Zece percheziţii au loc luni în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa, într-un dosar în care angajaţi din cadrul unor instituţii ar fi fost determinaţi să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil neconform cu autorizaţia de construire, având un etaj în plus. Cei implicaţi sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, 12 persoane urmând să fie duse la audieri.

Conform sursei citate, beneficiarul ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituţii publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din Bucureşti şi a unor suprafeţe vădit mai mari decât suprafeţele prevăzute în autorizaţia de construire.

Comisia de recepţie a inclus beneficiarul imobilului nou şi reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Primăriei Sectorului 2.

Surse din anchetă afirmă că în acest dosar sunt implicaţi şi lucrători ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti.

Beneficiarul imobilului situat în Sectorul 2 al Capitalei ar fi construi un etaj în plus şi ar fi intabulat şi o suprafaţă mai mare a apartamentelor. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Articol recomandat de sport.ro
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Dinamo și FC U Craiova, cu un picior și jumătate în Liga 2! Cum se mai pot salva de la retrogradare
Citește și...
Unul dintre automotoarele unui tren care circula de la Piteşti la Bucureşti Nord s-a defectat. Ce s-a întâmplat cu pasagerii
Unul dintre automotoarele unui tren care circula de la Piteşti la Bucureşti Nord s-a defectat. Ce s-a întâmplat cu pasagerii

Unul dintre automotoarele trenului R 13425, care circulă între Piteşti şi Bucureşti Nord, s-a defectat, luni seară, în staţia Titu. Astfel, călătorii au fost preluaţi de o altă garnitură, care a venit din direcţia Târgovişte.

Poliţişti şi specialişti antidrog au organizat o acţiune de control la staţia de taxare de pe A2. Ce sancțiuni au dat
Poliţişti şi specialişti antidrog au organizat o acţiune de control la staţia de taxare de pe A2. Ce sancțiuni au dat

Poliţişti şi specialişti antidrog au organizat, luni, o acţiune de control la staţia de taxare de pe Autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă, în cadrul acesteia fiind date sancţiuni în valoare de aproape 55.000 de lei.

Primul limitator de viteză inteligent din România a fost instalat la Snagov. Cum funcționează
Primul limitator de viteză inteligent din România a fost instalat la Snagov. Cum funcționează

În comuna Snagov, de lângă București, a fost montat primul limitator de viteză inteligent.

Recomandări
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO
Israelul bombardează intens orașul Rafah, după ce Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu în Gaza. VIDEO

Armata israeliană efectuează luni seara bombardamente intense asupra estului oraşului Rafah, după anunţul Hamas că a acceptat o propunere înaintată de Egipt şi Qatar pentru un armistiţiu cu Israelul în Fâşia Gaza.

NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare
NATO, UE şi SUA condamnă exerciţiile nucleare "iresponsabile" ruseşti. Moscova speră să calmeze spiritele

NATO, UE şi SUA au calificat luni drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova.

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.