Primaria Capitalei va avea o harta in timp real cu cele mai periculoase gropi. De ce nu intervine sa le astupe rapid
Primaria Capitalei ii roaga pe soferi sa anunte prin intermediul aplicatiilor de GPS unde sunt cele mai grave gropi din Bucuresti.
Se plange ca nu are suficienti oameni ca sa identifice zonele cu probleme, asa ca si-a facut o harta online unde vor aparea in timp real cele mai periculoase cratere. Soferii sunt neincrezatori, in conditiile in care promisiunile de asfaltare a anumitor strazi nu au fost respectate in trecut.
Aceasta este harta cu toate cele 250 de gropi extrem de periculoase din Bucuresti. In total, de la inceputul anului, au fost raportate mai bine de 50.000, insa numai acestea sunt considerate ca venind din partea unor utilizatori de incredere.
Paul Dorneanu, reprezentantul unei aplicatii GPS: "Noi am fost contactati de primarie in acest sens. Avem o retea de utilizatori de incredere care raporteaza aceste gropi, sansele ca o masina sa nimereasca aceasta groapa sunt destul de mari si inclusiv sa avarieze. Astfel ca nu am pastrat micile gropi"
Cu cat mai multe like-uri obtin gropile de la soferi, cu atat mai grave sunt. Astfel ca angajatii primariei ar trebui astfel sa intervina rapid. De ce nu intervin acum?
Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti: "Primaria Capitalei dispune un serviciu care din pacate este subdimensionat si nu raspunde intr-un termen real nevoii de interventie rapida pentru remedierea situatiei aparute in teren."
Si totusi, in februarie primaria a stabilit cateva artere unde va asfalta gropile in regim de urgenta.
Faptul ca Primaria Capitalei va avea o harta a gropilor nu inseamna ca se apuca sa le astupe. De pilda, bulevardul Liviu Rebreanu. Autoritatile locale stiau ca este plin de gropi si au promis la inceputul anului ca il vor repara. Deocamdata nu s-a intamplat nimic.
Asa ca soferii s-au saturat de promisiuni.
Sofer: "Se misca ca mersul melcilor. Este varza, platim degeaba taxele. "
Sofer: "Orasul este plin de gropi si tot asa o sa ramana."
Sofer: "O idee buna, numai sa o puna si in practica."
Potrivit aceleasi aplicatii, in toata tara utilizatorii au raportat peste 100.000 de gropi de la inceputul anului. Asa ca reprezentantii aplicatiei se gandesc sa extinda harta gropilor si sa o puna la dispozitia CNADNR.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, GPS, primaria capitalei, aplicatie, soferi, gropi,
Dată publicare:
11-04-2016 19:06