Prima autostradă urbană NU va fi gata nici în 2017 din cauza unei case
Prima autostradă urbană nu va fi gata nici la sfârșitul acestui an din cauza unei case.
Lucrările s-au oprit în gardul unui fost canton CFR, al cărui proprietar nu a fost de acord cu suma oferită drept despăgubire pentru expropiere. Într-un final constructorul a obținut actele necesare demolării,dar tot mai are nevoie de 6 luni.
Bucată de pod a fost gata din vară, din iunie. Nu a putută însă să traverseze calea ferată București - Constanța pentru că s-a blocat într-o casă. Proprietarul ei nu a fost de acord cu banii pe care i-a oferit constructorul. Astfel că autostrada urbană a acumulat noi întârzieri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cam o jumătate de an, deși muncitorii și-au făcut treaba până la casă și de la casă încolo. Proprietarul s-a mutat între timp în Italia cu cei 5 copii ai săi.
-El știe că i-o demolează?
-Știe, dar el nu este mulțumit.
-Câți bani îi dădea?
-Numai pentru o garsonieră. Are vreo 4 camere acolo.
De voie de nevoie proprietarul a acceptat 30.000 de euro de la stat. Nu avea ce să facă mai ales că o hotărâre de Guvern prevede că exproprierea se poate pune în aplicare dacă interesul general o cere. De pildă, în cazul lucrărilor de infrastructură.
Dar ghinionul autostrăzii urbane nu s-a terminat. Chiar dacă avea acordul proprietarului, constructorul nu a putut intră cu buldozerele în casă pentru că... nu avea autorizația de demolare. A depus dosarul la primăria Sectorului 2 acum 3 săptămâni, dar a obținut-o abia marți.
Dan Popescu, viceprimarul sectorului 2: "Pe 2 noiembrie au completat documentația și autorizația este deja gata, dânșii pot veni să o ia."
Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR: "Probleme apar din cauza autorizației de demolare care a întârziat să fie acordată de Primăria Sectorului 2 deoarece ni s-au cerut mai multe acte, considerăm noi nu atât de utile în gestiunea autorizației de demolare"
Potrivit CNAIR, desi a fost vorba de o simpla demolare, primaria a cerut ca amprenta casei sa aiba expertiza Uniunii Arhitectilor, iar actul de proprietate sa fie legalizat la notar.
Potrivit CNAIR, deși a fost vorba de o simplă demolare, primăria a cerut că amprenta casei să aibă expertiza Uniunii Arhitecților, iar actul de proprietate să fie legalizat la notar.
Așadar șefii de la transporturi vor putea tăia panglica autostrăzii urbane în cel mai optimist scenariu în primăvară anului viitor și nu până la finele lui 2017 cum au promis inițial.
Sursa: Pro TV
Etichete: CNAIR, autostrada, casă, București - Constanța,
Dată publicare:
07-11-2017 18:20