Presedintele Klaus Iohannis a decorat doua scoli. Mai multi copii din familii sarace sau abandonate, invitati la Cotroceni
Ceremonie impresionanta, vineri, la Palatul Cotroceni. Presedintele Klaus Iohannis a primit 60 de copii, unii dintre ei abandonati sau proveniti din familii sarace.
Comuna Horia este izolata la 70 de km de Constanta si la 20 de km de Harsova. De la soseaua nationala pana in localitate sunt 2 km de drum judetean, pe care nu circula regulat niciun autobuz, iar iernile grele il fac de multe ori impracticabil. Cu toate acestea, Scoala Gimnaziala numarul 1 - de altfel singura pe o distanta de 20 de km - a reusit sa impresioneze cu performantele elevilor.
Parinte: "De ce invata copii atat de bine? Din cauza profesorilor, isi dau silinta, se ocupa de ei."
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Maria Robu, educatoare: "Nu vin la Horia de dragul de a trece ziua, de dragul de a trece luna. Toate cadrele didactice sunt oameni care fac aceasta meserie cu placere."
De altfel, pentru ca au cea mai buna scoala din mediul rural din toata Romania, profesorii au primit astazi o decoratie de la seful statului. Alaturi de ei au fost si copii din comuna Ciliba, o zona saraca din judetul Buzau.
Klaus Iohannis: "Astazi sunteti eroii mei. Cel mai import e sa mergeti acasa, sa povestiti cum a fost la Cotroceni, dar sa tineti minte ca prin invatatura se poate realiza ceva."
Profesorii au fost si ei felicitati pentru ca au reusit sa scada numarul celor care abandoneaza cartea. Din bani europeni, au deschis un centru unde le dau de mancare copiilor si ii ajuta sa isi faca temele.
Lucica Ungureanu, invatator: "Desi mama zice mai stai acasa cu cel mic, el nu, ma duc la scoala pentru ca acolo e locul meu."
Seful statului a semnat saptamana trecuta decretul de decorare a Scolii Gimnaziale din comuna Cilibia, judetul Buzau, si a Scolii Gimnaziale nr. 1 din comuna Horia, judetul Constanta.
Klaus Iohannis a afirmat ca este primul presedinte postdecembrist care confera decoratii unor scoli gimnaziale. El a precizat ca aceste doua scoli sunt exemple de excelenta si buna practica pentru intreaga tara.
"Educatia constituie una dintre prioritatile mandatului meu. Este proiectul meu de tara", a aratat Iohannis.
El le-a transmis elevilor ca "din invatatura se poate realiza ceva".
"Ceea ce am facut astazi este o chestiune simbolica, dar voi invatati pentru viata", le-a spus seful statului elevilor.
Presedintele Iohannis a acordat Ordinul "Meritul pentru Invatamant" in grad de Cavaler Scolii Gimnaziale din comuna Cilibia, judetul Buzau, "in semn de apreciere pentru intreaga activitate didactica, pentru rezultatele deosebite obtinute in reducerea semnificativa a abandonului scolar, pentru imbunatatirea frecventei scolare a elevilor identificati ca fiind in risc major de abandon si pentru implicarea parintilor si a comunitatii locale in tot acest demers de crestere a participarii la educatie si a motivatiei pentru invatare.
Scoala Gimnaziala nr. 1 din comuna Horia, judetul Constanta, a primit Ordinul "Meritul pentru Invatamant" in grad de Cavaler in semn de apreciere pentru daruirea si profesionalismul generatiilor de cadre didactice in formarea intelectuala si umana a tinerilor absolventi, pentru performanta scolii de a ocupa primul loc in clasamentul national privind valoarea adaugata adusa de scolile evaluate din mediul rural.
Boala sistemului de educatie nu este lipsa de reforme, ci tocmai faptul ca fiecare dintre ministrii pe care i-a avut a incercat sa faca macar una sau doua schimbari, le-a spus presedintele. Iar astfel de exemple pozitive sunt doar cateva picaturi intr-o mare de nestiinta. In Romania, sunt in acest moment aproximativ 300 de mii de analfabeti. 40% dintre elevii care au implinit 15 ani si dau pe la scoala sunt semi-analfabeti. Din cauza saraciei, 2 din 10 copii abandoneaza anual scoala.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, copii, elevi, scoli, decorare,
Dată publicare:
20-11-2015 13:21