Președintele Iohannis, premiat în Germania pentru serviciile aduse democrației

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Klaus Iohannis
Agerpres

Președintele Klaus Iohannis va fi premiat în Germania, pentru „serviciile aduse democrației și ascensiunea României în Uniunea Europeană”, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în 2 iunie, la Munchen.

Într-un comunicat de presă, Fundația Hanns Seidel, afiliată partidului Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a precizat că Iohannis va fi premiat în cadrul unei ceremonii care va fi organizată în 2 iunie, la Munchen. Astfel, președintele Român va primi Premiul Franz Josef Strauss, în valoare de10.000 de euro, scrie DPA.

Distincția a fost numită după politicianul Franz Josef Strauss, reprezentant al Uniunii Social-Democrate (CSU), și dorește să încurajeze „realizările remarcabile în politică, mediul de afaceri, societate, artă și cultură, promovarea păcii, libertății, legii și democrației.”

„Premiul recunoaște lupta președintelui de 58 de ani împotriva corupției, promovarea reformelor judiciare și statul de drept, cât și eforturile de a îmbunătății procesul democratic din România”, notează sursa citată.

Din 1996, Premiul Franz Josef Strauss a fost acordat la intervale neregulate. Evenimentul va fi organizat de Barbara Stamm, președinta Parlamentului Bavarian. La acest eveniment vor patticipa personalități importante din Uniunea Social-Democrată.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO